19 pontos győzelemmel nyitottuk az Eb-selejtezőket!

Hanga Ádám vezérletével, látványos támadójátékot bemutatva lépte át válogatottunk Nagy-Britanniát. 

Európa-bajnoki selejtező

Magyarország - Nagy-Britannia 96-77 (25-22, 28-19, 21-21, 22-15)

Magyarország: Wittmann 4, Vojvoda 24/6, Hanga 32/18, Tóth N. 2, Keller 4
cserék: Eilingsfeld 19/12, Perl 2, Tóth Á. 6, Ferencz 3/3

Másfél percet kellett várni a találkozó első kosarára, Vojvoda Dávid köszönt be, majd a britek válasza után egy triplát is bezörgetett. A vendégek a támadópattanókból, a mieink pedig a kinti dobásokból éltek, Hanga, Ferencz és Eilingsfeld is dobott hármast az első negyedben, de ezzel sem tudtunk meglépni - Keller pillanatok alatt begyűjtötte harmadik személyijét, ellenfelünk pedig büntetőkkel tartotta a lépést. A második negyedben aztán sebességet váltott Hanga, lendületbe jött válogatottunk, Tóth Norbert is jól jött vissza a padról és tíz pont fölé nőtt a magyar előny - remek játékkal léptünk el. A nagyszünet előtt jött egy kisebb hullámvölgy (Sztojan Ivkovics technikait is kapott), de az utolsó percben két remek védekezés és Vojvoda pillanatok alatt beszórt hét pontja így is megnyugtatóvá alakította a különbséget.

A fordulás után is jó ritmusban folytatta a magyar csapat, a britek pedig nem tudtak váltani: Clarkot tömték labdával és bár a magasember becsülettel tette is a dolgát, a többiek alig tudtak hozzátenni. A mieink továbbra is higgadt, látványos támadójátékot produkáltak és tartották a tíz pont feletti különbséget, Vojvoda, majd Hanga villant, extra dobóformát mutatott válogatottunk továbbra is. A záró etap elején tizenöt volt közte és Eilingsfeld az újabb kisebb hullámvölgyet is megtörte egy triplával - a gyengébb periódusaink nem tartottak sokáig és nem igazán tudták ezeket kihasználni a vendégek. Az utolsó percekben már a húsz pontot közelítette a különbség, Hanga egy óriási hármassal átlépte a harmincat és végül kiütéses győzelmet arattunk - szenzációs teljesítménnyel kezdtük meg az Eb-selejtezőket.

Hanga Ádám végül 6/9, Eilingsfeld János pedig 4/4 triplával zárt, mellettük pedig a 24 pontig jutó Vojvoda Dávid volt a fő vezér támadásban - végül 50% feletti mezőnymutatóval, hibátlan büntetőzéssel vonulhattak az öltözőbe a mieink.

Fotó: MKOSZ

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus