2-2 évvel hosszabbított Lóránt és Markovics az Albánál

Lóránt Péter és Luka Markovics is 2-2 éves szerződéshosszabbítást írtak alá a kupagyőztes és listavezető Alba Fehérvár Puebla Plusszal.

A két játékos 2-2 éves szerződéshosszabbításáról Lóránt András instagram-oldalán számolt be.

A szekesfehervar.hu beszámolója a két játékos aláírásáról:

Az alapszakaszt biztosan megnyerő és a középszakaszban is élen álló Alba Fehérvár Puebla Plus vezetősége fontos témában tartott sajtótájékoztatót szerda délután. A klubnak sikerült megállapodni két kulcsjátékosával, Lóránt Péterrel és Markovics Lukával, akik további két szezonon keresztül erősítik majd a fehérvári alakulatot. Balássi Imre klubelnök azt is bejelentette, hogy három utánpótláskorú játékossal kötnek profi szerződést a következő szezonra.  

Balássi Imre, az Alba Regia SC elnöke a szerdai sajtótájékoztatón kiemelte: egy klub életében nagy fontossággal bír, hogy mennyire tudja megőrizni értékeit. „A mostani szerződéshosszabbításokkal el tudjuk azt érni, hogy a kosárlabda térképén még inkább pozícionálni tudjuk az Alba Fehérvár Puebla Plust. Nagy öröm számunkra, hogy Magyarország legjobb és legtehetségesebb játékosával sikerült megegyeznünk. A megállapodás értelmében Lóránt Péter és Markovics Luka is további két szezonon keresztül erősíti csapatunkat. Bízom benne, hogy segítségükkel sikerül elérni kitűzött céljainkat!”

„A vasárnapi Falco elleni rangadó jó bizonyíték volt arra, hogy Lóránt Péter és Markovics Luka mennyire fontos szerepet töltenek be a csapat életében. A magabiztos sikerben nagy szerepet játszottak, az pedig külön örömet jelent számomra, hogy olyan kosárlabdázók kötelezték el magukat újabb két szezonra Székesfehérváron, akik hozzáállásból, akaratból és elszántságból egyaránt példát mutattak. Játékos kvalitásaik mellett emberileg is bizonyították, hogy ehhez a közösséghez szeretnének tartozni a jövőben is. Köszönöm a klubvezetésnek, hogy összehangolt koncepció alapján építi a jövő csapatát, a játékosoknak pedig azt, hogy Székesfehérvárban gondolkodtak!” – mondta dr. Cser-Palkovics András polgármester, aki szerint a hazai porond mellett a nemzetközi kupákban is még eredményesebben szerepelhet az Alba Fehérvár Puebla Plus a jövőben.

Simon Balázs sportigazgató hangsúlyozta, hogy a klub stratégiája az állandóság és a folytonosság megteremtése. Mint mondta, ehhez két kritériumot kellett teljesíteni: az értékek megőrzése mellett egy komoly magyar magot is szerettek volna kialakítani. Véleménye szerint ezt maradéktalanul sikerült teljesíteni Lóránt és Markovics szerződéshosszabbításával, hiszen olyan alapot raktak le, melyre lehet építkezni a jövőben. Ezen kívül azt is kiemelte, hogy minden magyar játékosnak élő szerződése van immáron a következő szezonra.

Halm Rolland ügyvezető igazgató örömét fejezte ki, hogy Lóránt Péter és Markovics Luka is jól érzik magukat a klubnál, valamint Székesfehérváron. Mint mondta, a két kosaras hosszabbítása nagy segítségére lesz abban a csapatnak, hogy még stabilabban szerepelhessen.

„Boldog vagyok, hogy sikerült megállapodni a folytatásról! Nagyon jól érzem magamat Székesfehérváron, így egy pillanatig sem merült fel bennem, hogy máshol folytassam a karrieremet. Már az elmúlt idény is sikeres volt az én olvasatomban, idén azonban még jobban teljesítettünk eddig, hiszen a Magyar Kupát is elhódítottuk. Egyetlen cél lebeg a szemünk előtt, mégpedig a bajnokság megnyerése. Ez nem lesz egyszerű feladat a sok sérült miatt, de győzni akarunk!” – mondta Lóránt Péter.

„Játékostársamhoz hasonlóan én magam is nagyon örülök annak, hogy meg tudtunk állapodni! A hosszabbításnál fontos szempontot töltött be, hogy jól érzem magamat a klubnál és a városban egyaránt, ráadásul mindenkivel jó kapcsolatot ápolok. Nagyon fontos lesz a hátralévő küzdelmekben, hogy miként tudjuk befejezni a bajnokságot. Nagyon bízom benne, hogy bajnoki arannyal zárjuk ezt a sikeres szezont!” – tette hozzá Markovics Luka. 

A sajtótájékoztató lezárásaként Balássi Imre klubelnök azt is bejelentette, hogy az Alba Fehérvár Puebla Plus három utánpótláskorú játékossal: Takács Martinnal, Takács Milánnal és Pávay Kornéllal köt profi szerződést a következő szezonra.

Forrás - szekesfehervar.hu
Foto, Slide - Simon Erika, Alba Fehérvár hivatalos facebook-oldala

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus