22 ponttal győzte le az Opava a Pécset

Ma este felkészülési mérkőzést játszott a Pécsi VSK-Pannonpower együttese a cseh BK Opavával. A vendégek mind a négy negyedet megnyerték, így összességében magabiztos, 22 pontos sikert arattak.

2014.09.04., Felkészülési mérkőzés
Pécsi VSK-PANNONPOWER - BK Opava 71-93 (17-22, 15-23, 17-23, 22-25)
Pécs, Lauber Dezső Sportcsarnok. V.: Kapitány, Praksch, Fleischmann.

Pécsi VSK-PANNONPOWER: Halász 4, Stojanovic 13/3, Pahlmblad 17/6, Budimir 16/6, Horti 12.
Csere: Délity 2, Harazin 4, Somogyfoki -, Czukor 2, Pongó Marcell -.
Vezetőedző: Csirke Ferenc

BK Opava: Klecka 19/3, Cvek 5/3, Dokoupil 14/12, Sokolovsky 14/6, Gnidaek 9/3.
Csere: Kvapil 7/3, Vlcek 6, Kramny 15, Matejka 4.
Vezetőedző: Petr Czudek

A pécsi klub hivatalos honlapján, a pvsk-panthers.hu-n az alábbi beszámoló olvasható a felkészülési mérkőzésről:

"Tegnapi bokasérülése miatt Bíró is utcai ruhában volt kénytelen végignézni az Opava elleni edzőmérkőzést, amerikai irányítónkhoz, Devonta White-hoz hasonlóan. Horti Bálint három öltéssel a szeme alatt vállalta a játékot, és ma már Martin Pahlmblad is csatlakozott a csapathoz, így továbbra is kicsit foghíjasan volt kénytelen kiállni csapatunk, de a tegnapi utolsó negyedhez képest javult valamelyest a helyzet.

Az Opava sem érkezett sok cserével, mindössze négy játékos maradt a kispadon a feldobáskor. Dakoupil három egymást követő triplájával tartotta a lépést az első percekben a vendég együttes, a negyed derekán pedig már kezdett meglépni a cseh csapat. Intenzív védekezésük jó példa volt arra, hogyan is kell hozzáállni a játék ezen eleméhez. Budimir, Horti és Stojanovic kosaraival próbáltunk zárkózni, de a vendégek lepattanózásban és dobáspontosságban is felülmúltak minket. Pahlmblad a második félidőben már megbarátkozott a pécsi gyűrűvel, gyorsan beilleszkedett a csapatba, de ma ez még kevés volt ahhoz, hogy a hátrányt ledolgozhassuk. A BK Opava magabiztos győzelmet aratott.

Csirke Ferenc: - Bár nem győztesen hagytuk el a pályát, egy hasznos mérkőzést játszottunk az Opavával. Több dolog körvonalazódott, derültek ki hibáink, de elkeseredni nincs okunk. Remélem hamarosan már a sérültek is csatlakozhatnak, annak pedig örülök, hogy Martin Pahlmblad már mutatott ezt-azt abból, amit tud. Kecskeméten még valószínűleg nem lesz teljes a keretünk, de a legfontosabb, hogy a bajnokság kezdetére mindenki egészséges legyen és teljesértékűen, harcra készen álljon."

Forrás - pvsk-panthers.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus