24 pontos vereséget szenvedtünk Portugáliától

Szoros első másfél negyed után a portugálok szétdobtak minket kintről, így végül 80-56-os vereséget szenvedett férfi válogatottunk - Sztojan Ivkovicsot kiállították.

Torneio Internacional de Setúbal, felkészülési torna, Portugália
Portugália - Magyarország 80-56 (17-12, 20-17, 26-13, 17-14)

Magyarország: Wittmann 4, Vojvoda 17/9, Hanga 2, Tóth N. 2, Keller 10/3.
Csere: Tóth Á. 8, Ferencz 2, Eilingsfeld 3, Perl 8.

A portugálok kezdték a pontgyártást egy hármassal, amire Vojvoda azonnal válaszolt kintről. A vendéglátók leginkább Fonsecát próbálták megjátszani a palánk alatt, de volt válaszunk, Keller Ákos még triplát is dobott, amivel 10-8-ra vezettünk a 6. percben. Elég sok volt a pontatlanság mindkét oldalon, a portugálok viszont szépen lassan szereztek azért pontokat, míg mi teljesen megálltunk elöl - 13-10-re fordítottak a 9. percre. Tóth Ádámot játszotta meg Hanga kitűnően, a center pedig faulttal együtt is eredményes volt - igaz, a büntetőt kihagyta. Védekezésben jött két kihagyás, a portugálok két szép kombináció végén is eredményesek tudtak lenni ziccerből, így 17-12-re vezettek 10 perc játék után.

A második negyed elején Perl találta meg a festékben Tóth Ádámot, Tóth Norbert két büntetőt rakott a helyére, Tóth Ádám pedig támadópattanó után volt újra eredményes, ezzel a 12. percre fordítottunk (17-18). A helyzetek kialakításával nem, a befejezéssel viszont adódtak problémáink ezt követően, de a portugáloknak is, akik a 15. percre így is visszavették a vezetést (21-18). Kellert is sikerült üresen megjátszani a festékben, ezúttal Wittmann adta a gólpasszt, majd a 16. percben már a Szolnok irányítója egyenlített (22-22). A portugálok azonnal válaszoltak egy triplával és összességében egy 10-0-s szakasszal, a 18. percben időt kért Sztojan Ivkovics (32-22). Vojvoda beindult a játékmegszakítás után, vezetésével megindultunk felfelé (35-29), egy időkérés után viszont portugál dupla zárta a játékrészt, így 37-29-re vezettek a hazaiak 20 perc játék után.

Fordulás után Keller a palánk alól, Hanga pedig egy gyorsindítás után ziccerből volt eredményes, de közben érkeztek a válaszok a portugáloktól is, két végletekig kijátszott tripla után 12 ponttal voltunk lemaradva a 23. percben (45-33). Tóth Ádám labdát szerzett az irányítótól, végigvitte, ő szépített, a 25. percben, egy újabb portugál (ezúttal palánkos) hármas után viszont időt kért Sztojan Ivkovics (50-35). Egy kapott technikai, kapott tripla, kapott technikai ciklus után volt némi közjáték (levonultak a csapatok a pályáról, miután Ivkovicsot kiállították), de folytatódott a meccs (Pór Péter irányította ezt követően az együttest), a hazaiak 20 pontosra hízlalták előnyüket (55-35). Hiába hoztunk vissza 6 pontot ebből, a vendéglátók nagyon belőtték magukat, két újabb triplával válaszoltak, a 29. percben pedig megvolt az addigi legnagyobb különbség is a két fél között (63-41). Keller időn túli büntetőjével 21 ponttal voltunk lemaradva 10 perccel a vége előtt.

Keller duplájával kezdtük a negyedik negyedet, de láthatóan kicsit csökkent a koncentrációnk védekezésben, a portugálok több akciót is gond nélkül végigjátszottak (70-44). Az látszódott mindkét együttesen, hogy az első két és fél negyed keményebb játéka után ezt a végét eléggé elengedték, nem kifejezetten szakadt meg egyik válogatott sem a nagy különbség és a kevés hátralévő idő miatt - végeredményben 80-56-os vereséget szenvedtünk.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus