30 fok fölött, több mint 80 csapattal

Kánikulai kosárkavalkád zajlott 10 pályán Oroszlányban, az OTP Junior adidas streetball tegnapi rendezvényén. A 30 fok feletti hőségben összesen több mint 80 csapat versengett a különböző kategóriákban.

Végig rekkenő hőségben zajlott az utcai kosárlabda fesztivál, jó néhány "régi motoros", azaz az oroszlányi streetball több rendszeres résztvevője eleve hozott fürdőruhát, hogy egy-egy fárasztó meccs után a közeli uszodában hűtse le magát.

Nem kevesebb, mnt 12 VIP-csapat lépett pályára az egyik centerpályán a helyi labdarúgó, s az amerikaifutball csapat játékosai is kosaraztak, ez utóbbiak ráadásul a sportági szerelésükben léptek pályára. Érdekes színfolt volt az alaposan "kibélelt" felszerelésben, sisakban kosarazó gárda, a népes nézősereg kimondottan jópofa ötletnek tartotta, bár az érdeklődők kicsit sajnálták is a kánikulában a társaság tagjait. Korábbi helyi lenegndák is pályára léptek, volt csapat az 1980-as, valamint az 1990-as évek oroszlányi játékosaiból - akkoriban az élvonal élcsapatának számított az Oroszlány - páyára lépett a helyi kosárcsapat, az NBI/B-ben döntőt játszó OSE Lions elnöke is, Beck Ferenc. A tánc és zumba bemutó is igen látványos volt. A rendezvény vége felé a színvonalas zsákolóverseny végső küzdelmei pedig már igen-igen népes, több százas nézősereg előtt zajlottak, közben ugyanis a kivetítőn már ment a svájci-lengyel Eb-nyolcaddöntő, a nézők pedig megosztották figyelmüket.

A kenguru korosztályban 21 csapat nevezett, a helyi egyesület idén is sok fiatalt kis srácot mozgatott meg s nevezett a rendezvényre. A szokásoknak megfelelően a felnőtt NBI/B-s együttes több játékosa is kilátogatott a rendezvényre, amely, ahogy az előző években, idén is remek alkalmat adott arra Oroszlányban, hogy a helyi csapat kitűnőségei a szurkolókkal és az utánpótlás korú játékosokkal találkozzanak.

Most közel 1 hónap szünet következik az OTP Junior adidas streetball sorozatban, a következő rendezvény házigazdája július 23-án Zánka lesz. Nevezni és a részletekről informálódni a már jól ismert www.streetballnet.hu oldalon lehet.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus