3X3 Eb: Férfi csapatunk nem jutott tovább

Bár a spanyolok ellen is vezetett 9-4-re férfi 3X3 válogatottunk a hollandiai Európa-bajnokságon, végül Spanyolország győzött 18-15-re, így eldőlt, hogy a mieink nem jutnak tovább a holnapi negyeddöntőkbe.

 

3X3 Európa-bajnokság, Amszterdam, férfiak, csoportkör
Magyarország - Spanyolország 15-18

Kiválóan indult számunkra a meccs, hiszen Horváth Ákos és Nebojsa Dukics is duplát dobtak, így 4-0-ra vezettünk. A spanyolok gyorsan eszméltek egy 1+1-es akcióval, majd tartottuk az 1-2 pontos előnyünket a második perc végéig (5-4). Dukics újabb duplát szórt, majd Tomiszlav Ivosev zsákolt, Horváth pedig ziccert dobott, így 3 perc után 9-4-re vezettünk. Itt volt egy komoly fordulat a meccsben, mert már a negyedik percben megvolt a 6 csapatfaultunk, 7-től kezdve pedig minden személyi hiba után 2 dobás következett.

Kicsit felpuhult a védekezésünk, amit a spanyolok folyamatos ziccerezéssel használtak ki, a támadójátékunk visszaesett, így a 6. perc közepére egyenlített is ellenfelünk, és egy duplával még ebben a percben átvették a vezetést (9-11). Közben nekik is kigyűlt a hat csapatfaultuk, de egy magyar pont után 4 újabb spanyol egységet írhattak fel a statisztikusok, és már alig több mint 2 perc volt hátra a találkozóból (10-15). Ekkor beindult a pontgyártás a mieinknél is, de mindenre válaszoltak a hispánok, és Dukics duplája ellenére is 18-15-re győztek.

Mivel a szerbektől is vereséget szenvedett férfi csapatunk, így a 0-2-es mérleggel biztossá vált, hogy nem jutunk tovább a csoportból a holnapi egyenes kieséses szakaszba.

Foto, Slide - fiba.com

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus