3X3 World Tour Masters: Nehéz csoportban a magyarok

Szerdán kezdődik a 3X3 World Tour Masters Debrecenben. A munkálatok már javában folynak a Kossuth téren, a csapatok egy része már meg is érkezett a Cívisvárosba. A szervezők közben elkészítették a sorsolást, egyik magyar csapat sem került könnyű csoportba.

A debka.hu beszámolója:

A tunéziai csapat vízumproblémái miatt az utolsó pillanatban beugró Team Debrecen (Nagy Szabolcs, Koma Dániel, Bihari Máté, Kovács Ádám) értelemszerűen az utolsó, 12. helyre lett rangsorolva, így a 4. kiemelt brazil Sao Paulo és az 5. holland Amsterdam lesz a csoportbeli ellenfelük. Mindkét csapat több WTM fordulóban eredményesen szerepelt már, így maga lenne a csoda egy esetleges hazai továbbjutás.

A magyar csapatoknak kibocsájtott szabadkártyát megnyerő Team Budapest (Mohácsi Máté, Ivosev Tamás, Bíró Olivér, Kerpel-Fronius Balázs) is nehéz csoportba került, hiszen a második kiemelt Ljubljana megnyerte a prágai tornát, ráadásul Hágában is elsők lettek a selejtezőn. A 10. kiemelt ukrán Dnipro sem tűnik könnyű ellenfélnek, hiszen ha akarnak, fel tudnak állni csupa két méter feletti játékossal is. – Nem voltunk túl boldogak mikor megláttuk a csoportbeosztást, hiszen a szlovén gárda a világ egyik legjobb csapata. A célunk ugyanaz, mint Prágában volt, hogy bejussunk a legjobb nyolc közé. Bízom benne, hogy ez most is sikerülni fog. – vélekedett az esélyekről Mohácsi Máté, a csapat kapitánya.

A Budapest néven induló négyes gyakorlatilag megegyezik a magyar válogatottal, akik tavaly az U18-as világbajnokság alatt már jártak Debrecenben, egy kísérőversenyen vettek részt. – Nagyszerű érzés Debrecen főterén kosarazni, már több 3×3-as versenyen is részt vettünk, de nyugodtan mondhatom, hogy a Nagytemplom előtti tér volt eddig a legszebb. Nyíregyházi születésű vagyok, így sok ismerősöm, barátom van a városban, jó lesz velük majd találkozni, de így a családom is ki tud majd látogatni a meccsekre. – zárta szavait a Zalaegerszegen kosárlabdázó játékos.

Forrás, Foto, Slide - debka.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus