A B33 Tour debreceni állomása

Az a megtiszteltetés érte a B33 TOUR szervező csapatát, hogy a Debrecen gyönyörű főterén rendezett FIBA 3x3 U18-as világbajnokság kiegészítő versenyeként bonyolíthatta le a B33 TOUR debreceni állomását szombaton és vasárnap. 

A szombaton zajló ELITE kategóriában már csak 4 kiadó hely volt a két hét múlva megrendezésre kerülő zalaegerszegi 12 fős mezőnyben, amelyre ismét több külföldi (ukrán, cseh, szerb, azeri) együttes, a két magyar válogatott és a jelenlegi világranglista vezető szerb csapat mellett erős hazai alakulatok is pályáztak. A papírformát igazolva a címvédő, a jelenleg szponzora Al Wahda nevét viselő szerb csapat meglehetősen könnyedén húzta be az első helyet. A többi helyezésért már jóval nagyobb küzdelmet láthatott az igen szép számban kilátogató hajdúsági közönség, és végül a további három helyet a magyar Gladiators és Pannónia (a két válogatott csapatból még nem kvalifikált), valamint a cseh CBC Prague csapata szerezte meg a nagy melegben.

A QUEEN kategóriában az azeri, a holland, a cseh, a magyar és az ír válogatott (2-2 csapattal) is indult, de a győzelmet végül a cseh csapat kaparintotta meg, aki nagy küzdelemben múlta felül a magyar válogatott 1-es számú csapatát.

A Decathlon B33 Egyetemi és Főiskolai Kosárlabda Bajnokság döntője vasárnap került megrendezésre 8-8 férfi és női csapat részvételével, amelyen a kategóriák győztesei 50.000 forintos Decathlon vásárlási utalvánnyal gazdagodtak. A rekkenő hőségben végül a nőknél a – két válogatottal is felálló - USC Szeged viszonylag könnyedén megnyerte a bajnoki címet. Hasonlóan tett az egyetem fiúcsapata is, aki a döntőben visszavágott a MEAFC csapatának a csoportkörben elszenvedett vereségért, így – tavaly után ismét – a szegediek uralták a 3x3 egyetemi, főiskolás kosárlabdát.

Az amatőr U18-as kategóriában a Debrecen 1 csapat vitte haza az aranyérmet, miután magabiztosan meneteltek végig a mezőnyön.

Összességében óriási élmény és megtiszteltetés volt az U18-as világbajnokság társrendezvényeként, gyönyörű környezetben, szépszámú nézőközönség előtt megrendezni tornáinkat, amelyek mind színvonalukban, mind hangulatukban felnőttek a FIBA rendezvényhez.

Gratulálunk a győzteseknek és minden kosárlabda szeretőt várunk június 20-án Zalaegerszegen, ahol az ELITE kategóriában elképesztő mezőny (többek között a jelenlegi és két korábbi világbajnok is indul) készül arra, hogy hazavigye az 1000 eurós fődíjat és elnyerje az indulási jogot a prágai World Tour Masters-ra! 

Forrás - debrecenikepeslapok.blogspot.hu

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus