A bennmaradás a minimális elvárás Debrecenben

A költségvetés a középmezőny közepére lehet elég, ha viszont minden összejön, lehetnek merész célok is. 

Az élvonalba feljutó Debrecennél Becsky István szakosztályvezető úgy látja, hogy szerinte a DEAC jelenlegi költségvetése a középmezőny közepére lehet elegendő, de úgy látja, hogy a magyar mag erősebb lehet több, a hátsó régióban elhelyezkedő csapaténál. Ehhez kell kiválasztani a külföldi játékosokat. Azon vannak, hogy növeljék a klub büdzséjét, ebben azonban lépcsőzetesen szeretnének haladni, ezzel együtt pedig stabilnak nevezte a DEAC gazdálkodását.

A játékoskerettel kapcsolatban elmondta, az a cél, hogy csapat feljutását kiharcoló játékosmag együtt maradjon, de reálisan kell nézni a helyzetet. Kihangsúlyozta, a jelenlegi csapattal nem sok esélye lenne a DEAC-nak az első osztályban, ezért több hazai és külföldi kosarasra is szükség van; az új érkezőkkel folyamatosan tárgyalnak, a napokban jelentik majd be őket. A szakosztályvezető kiemelte, nem felejtik el a siker kovácsait, a bajnoki címet kiharcoló debreceni egyetemistákat és sportolókat szeretnék a DEAC-nál tartani, de biztosan lesznek olyanok, akik alacsonyabb osztályban folytatják, vagy befejezik a sportot. Mint mondta, nekik edzői munkát ajánlanak fel azért, hogy a debreceni kosárlabda kötelékében maradjanak.

Az élvonalban debütáló DEAC-nak a keret megerősítése esetén is mindenképpen benn kellene maradnia az első osztályban, ez a minimális elvárás. Becsky István szerint azonban ha összejönnek az erősítések, akár merészebb célokat is el tud érni a csapat. Mint mondta, ha az első évben sikerül elkerülni a kiesést, akkor azzal már minden debreceni kosárlabda szurkoló elégedett lehet.

fotó: dehir.hu

forrás: debka.hu

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus