A bennmaradást célozhatják meg a DEAC-nál

Bognár Kristóf, a debreceniek új magasembere beszélt arról, hogy miért váltott és hogy mi lehet a gárda célja a következő szezonban. 

A debka.hu interjúja Bognár Kristóffal:

Hosszú idő után döntöttél úgy, hogy elhagyod a Falcót. Miért pont most, mi volt a legfőbb oka, hogy Debrecenbe igazoltál?

Igen, elég sokat gondolkodtam, hogy hogy legyen, mi lenne a legjobb megoldás. Nagyon szerettem Szombathelyen lenni, de úgy gondoltam, hogy most jött el a váltásnak az ideje, szükségem volt a környezetváltozásra.

Bár még korai erről beszélni, de azért már körvonalazódnak a csapatok az NBI-ben. Mire számítasz a bajnokságban? Szerinted mi lehet a reális célkitűzés?

Én úgy gondolom, hogy a magyar magot tekintve, nagyjából mindenkinek van A-csoportos tapasztalata, ami fontos lehet, illetve az, hogy az előző szezonban ilyen meggyőző játékkal harcolta ki a feljutást a DEAC, mindenképp bizakodásra adhat okot. Nekünk az elsődleges cél, mint feljutó csapat, szerintem a biztos bennmaradás lehet.

A tavalyi szezon kicsit felemásra sikerült a szempontodból. Egyrészt ezüstérmet szereztél a csapatoddal, másrészt a két évvel ezelőtti meghatározó játékperceidből valamivel kevesebb lett. Hogyan értékelnéd az előző évadot?

Az előző szezon tényleg kicsit felemás volt a szempontomból, kevesebb percet kaptam, ami nyilván nem érintett jól, illetve novemberben történt kézsérülésem se jött jókor, de elfogadtam ezt a tényt, hogy most ennyi szerep jut nekem, és próbáltam ez alatt megtenni a maximumot, hogy segítsem a csapatunkat. Nagyon szerettem ezt a csapatot, jó volt a csapatkohézió, és nagyszerű volt, hogy ennek a szép eredménynek a részese lehettem.

Gyakorlatilag most először váltasz csapatot a karriered során, ami sosem egy egyszerű dolog. Mit gondolsz, gyorsan fel tudod majd venni a ritmust az új környezetben?

Így igaz, ez az első váltásom. Szeretem ezt a várost, már jó pár éve járok ide, mivel a barátnőm debreceni (Szabó Réka, a DEAC női csapatának csapatkapitánya –szerk.). Az, hogy egy városban leszünk, mindenképp hatalmas segítség lesz az átszokáshoz, de ezen felül sok jó ismerősöm van a városban. Sokszor játszottam már az Oláh Gábor utcában, szeretem a csarnokot, nem hiszem hogy gond lesz a ritmus felvételével.

forrás: debka.hu

fotó: vaol.hu - Unger Tamás

 

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus