A bolgároktól kikaptunk, a románokat megvertük

A kolozsvári felkészülési torna első két napján a bolgároktól nagy arányú vereséget szenvedtünk, Romániát viszont megverte férfi válogatottunk.

A kosarsport.hu beszámolója a pénteki, Bulgária elleni meccsről:

Felkészülési torna, Kolozsvár
Bulgária – Magyarország 87–59 (24–10, 23–14, 20–18, 20–17)

Magyarország: Wittmann 3/3, Vojvoda 13, Ferencz 2, Tóth N. -, Keller 8. Csere: Ruják 5/3, Jones 6, Tóth Á. 5, Perl 11, Eilingsfeld -, Kovács P. 3, Váradi 3/3.

Pénteken Bulgária ellen lejátszotta első mérkőzését a kolozsvári négyes tornán a magyar férfi kosárlabda-válogatott. A mieinktől hiányzott a betegség miatt itthon maradó Hanga Ádám, a találkozón debütált a magyar válogatottban a VL Pesaro amerikai-magyar centere, Jarrod Jones.

Vojvoda Dávid büntetőivel még mi vezettünk az elején, de aztán egy 17-0-s periódussal fordítottak a bolgárok. Hiába kért időt, Sztojan Ivkovics, nem sikerült közelebb férkőznünk az ellenfélhez. Az első negyed után 24-10 állt az eredményjelzőn. A folytatásban sem találtunk fogást a bolgárokon, még tovább nőtt a különbség, a félidőre 47-24-es állással mehettek öltözőbe a csapatok.

Nem sikerült fordítani a szünet után sem, állandósulni látszott a két csapat közti különbség, 67-42-ről indult a záró felvonás. Nem sokkal a vége előtt a harmincat is átlépte a differencia, Váradi triplájának köszönhetően a lefújás pillanatában végül huszonnyolc lett közte.

Szombaton a házigazda Románia ellen folytatják a mieink, a mérkőzést a DIGI Sport 2 élőben közvetíti.

Sztojan Ivkovics, a magyar válogatott szövetségi kapitánya: Kemény meccs volt, a bolgárok sokkal frissebbek voltak, mint mi. Jobban futottak, tizenegy triplát dobtak és mindössze két büntetőt rontottak el. Nálunk biztató, hogy huszonnégy büntető kiharcolásáig eljutottunk, de csak tizenkettőt értékesítettünk. Tizenhat triplakísérletünkből mindössze három volt sikeres, pedig jórészt tiszta pozíciókat vállaltunk el. Aggasztó, hogy húsz támadó lepattanót engedtünk ellenfelünknek és volt tizennyolc eladott labdánk is. Ez és a rossz dobóforma mind betudható a fáradtságnak. Összetesszük a két kezünket, hogy mindezek ellenére is így játszottunk. Azért vannak az edzőmeccsek, hogy gyakoroljunk. Mindenki lehetőséget kapott a keretből, Jarrod Jones jól mozgott.

 

A kosarsport.hu összefoglalója a románok legyőzéséről:

Kolozsvár, edzőmeccs
Románia – Magyarország 59–70 (15–14, 8–20, 17–12, 19–24)

Magyarország: Wittmann 10/6, Vojvoda 17/6, Ferencz 6/6, Jones 8, Keller 3. Csere: Eilingsfeld 9/3, Kovács 4, Perl 11/9, Tóth Á. 2.

Románia ellen játszotta második mérkőzését a kolozsvári négyes tornán a magyar férfi kosárlabda-válogatott. A házigazda tegnap egy ponttal legyőzte Észtországot.

A mieink ezúttal szűkebb rotációval játszottak, végig nagyot küzdöttek, és hasonlóan kemény játékkal rukkoltak elő, mint a második montenegrói mérkőzésen. Fej-fej mellett haladt az elején a két gárda, egy pillanatra állva hagytak minket a jövő évi Eb házigazdái, de az első negyed végére sikerült visszajönni egy pontra (15-14). A második etap második felét megnyomták Eilingsfeldék, így tíz ponttal meglógtunk (23-34) a félidőre.

A fordulás után négy perc alatt egy 11-0-s rohammal kiegyenlített Románia (34-34), de aztán szép lassan felébredtünk, és visszavertük a felzárkózási kísérleteiket. A záró felvonásnak 40-46-os állásról vágtak neki a csapatok. Sztojan Ivkovics együttese okos, taktikus, érett kosárlabdával hozta le a hátralévő tíz percet, így a magyar csapat megszerezte első győzelmét a felkészülés során.

Sztojan Ivkovics, a magyar válogatott szövetségi kapitánya: Ez volt a csúcsmeccsünk. Kemény, brusztolós meccs volt, néha talán már egy kicsit túl erős is, de ez nem baj, meg kell tudni nyerni az ilyen találkozókat is. Igazi csapatmunka volt, mindenki megtette a magáét. Az út elején járunk, de ha ma esetleg kikaptunk volna, akkor sem hiszem, hogy bárkinek is lett volna egy rossz szava, vagy bármilyen kifogása, hiszen nem hiszem, hogy van olyan magyar kosárlabda szurkoló, aki elfelejtette volna, hogy nem rég még csak a negyedik kalapban voltunk, a béka segge alatt. Ezek a srácok négy éve minden nyarat végigdolgoztak alázatosan, becsületesen, és meg is lett az eredménye. Kihoztak minket a pocsolyából, ezért megérdemlik a tiszteletet, és azt, hogy ragaszkodjak hozzájuk.

 

Forrás, Foto, Slide - kosarsport.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus