A cseh bajnokság egyik legjobbja Pakson

Az amerikai Donald Robinson tavaly zsákolóbajnok is volt, egy hét alatt kell meggyőznie az ASE vezetőségét. 

A 26 éves, 193 centis 85 kilós Robinson két angliai szezon után tavaly a cseh bajnokságban szereplő Jindrichuv Hradec csapatában szerepelt, mellyel ugyan nyolcadik helyen, de rájátszásba jutott, majd ott 0-3-mal elvérzett a későbbi bajnok, az egész szezon során mindössze egy vereséget elszenvedő Nymburg ellenében. Az alapszakasz során Robinson átlagban 31 perc percet töltött a pályán, ez idő alatt pedig 18.2 pont, 4.4 lepattanó, 2.6 gólpassz és 1.6 labdaszerzés került a neve mellé. A Nymburg elleni három meccsen is csapata legjobbja volt közel 15 pontos átlagával, ám a sztárok sorát felvonultató alakulat ellen ez is kevésnek bizonyult. 

Ami a játékát illeti, igazi all-around játékosról beszélhetünk vele kapcsolatban, aki amellett, hogy gyorsaságának köszönhetően előszeretettel tör be, a dobással sem áll hadilábon. Fizikai adottságaival kapcsolatban pedig elég csak annyit említeni, hogy a tavalyi cseh All-Star gála zsákolóbajnokát Donald Robinsonnak hívják, így vélhetően ezen a téren sem lesz vele probléma. 

Robinsonnal egy éves szerződést kötött a klub, mely tartalmaz egy egy hetes próbajátékra vonatkozó kitételt, magyarán ennyi ideje lesz Robinsonnak meggyőzni a szakmai stábot szerződtetésének szükségességéről.

forrás: kosarlabda.ase.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus