A Falco és a Körmend is a négy között, az Olaj egyenlített

A Falco ezúttal irányította a Kaposvár elleni mérkőzést, idegenben jutott tovább Szrecsko Szekulovics együttese, a Körmend pedig Pécsett tudott győzni, így mindkét vasi együttes bejutott az elődöntőbe. A negyedik párharcban a Szolnok megint a második negyedben jutott döntő fölényhez, győzött a Tiszaligetben, így kiharcolta a ZTE elleni ötödik találkozót - azon azonban sem Drungilas, sem Andric nem játszhat majd kiállítás miatt.

A Pécs-Körmend mérkőzésen is a hazaiak harcoltak az életben maradásukért, ahogyan az összes mai találkozón. A vendégek az Allen-Petty-Kromah trió vezérletével gyakorlatilag az egész első negyedben 3-7 pontos előnyben kosaraztak. A második felvonás elején Petty és Kromah révén 10 pontra is meglépett a Körmend, a negyed első négy percében a Pécs pocsékul támadott, de Budimir és Chris Smith révén a 16. percre még a vezetést is átvették (37-35) - Kromah brutális periódusával vezetett a félidőben Gasper Potocnik alakulata (45-49). A fordulás után sokáig minimális fórban játszottak a piros-feketék, majd Petty révén a 27. percben kezdtek kicsit ellépni, volt 11 pontos is az előnyük, és 10 perccel a vége előtt 9 egységgel álltak jobban. A záró negyed elején Chris Smith és Sejfic révén még 4 pontra visszajöttek a hazaiak (74-78), de a körmendiek amerikai játékosaival nem lehetett mit kezdeni ezen a napon, hasznosan játszott mindenki közülük, megint elléptek megnyugtató különbségre, így végül 103-89 arányban győztek. A Körmend ezzel 3-1-gyel lezárta a párharcát, bejutott az elődöntőbe.

A Kaposvár-Falco összecsapás volt a nap legsimább ütközete. Az első negyedben még nem tudott elhúzni ellenfelétől a Govens és Pustahvar vezette vendég gárda, a második felvonásban azonban Zsigeranovics is fellépett a vendégeknél, a Somogy megyeiek pedig fáradtnak tűntek - a negyed második felében egy 7-0-s szakaszt produkálta a szombathelyi gárda, amivel 12 ponttal lépett meg a félidőre (35-47). A fordulás után is csak ideig-óráig tudott felpörögni a Kaposvár, a 27. percben már közte 20 volt (41-61), és 10 perccel a végső sípszó előtt is 16 pontos különbség állt a táblán (51-67). Az utolsó játékrészben lejött 10 pont környékére Fekete Ádám együttese, de nem volt esélye megszorongatni a Falcót, amely 84-77-re győzött, így vasi rangadó lesz az elődöntő, hiszen a Falco épp a Körmenddel fog játszani a következő körben.

A Szolnok-ZTE találkozó kifejezetten hullámzóan alakult az első negyedben, hiszen 8-2-vel kezdett az Olaj, összeszedte magát a vendég gárda, a negyed végefelé megint ellépett ellenfelétől a Szolnok (22-15), de az első negyed vége egál volt (23-23). Bencze Tamás csapata addig tartotta a lépést a címvédővel, néha vezetett is, amíg a triplák mentek nekik, utána azonban zsinórban 11 hármast hibáztak, ami meg is látszódott az eredményességükön - a Szolnok a második meccshez hasonlóan itt is ellépett tőlük a második negyedben, Popovicsnak ezúttal is kifejezetten jól ment a pontszerzés, Vojvoda pedig legjobb formáját idézte, az első 20 perc végén még egy rá jellemző triplát is beszórt (46-34). A fordulás után végig 10-16 pont között hullámzott a távolság, a Szolnok is kiengedett néha, a ZTE is belehibázott, mikor közelebb tudott volna kerülni, közben pedig Andricot és Drungilast kiállították egymásról - ez a következő meccsre is komoly befolyással lehet. A zalaegerszegi együttes azonban úgy sem adta fel, hogy Szabó és Wright is kipontozódtak, tehát magasember nélkül maradtak - az utolsó két percre Benke Szilárd vezetésével 4 pontra visszajöttek a Szolnokra, Czingernek pedig volt két büntetője, hogy csökkentse csapata hátrányát, ezeket azonban kihagyta, a túloldal elég jól büntetőzött ahhoz, hogy megtartsa előnyét, így végül 83-75-re győzött az Olaj, 2-2-re egyenlített, így kiharcolta az ötödik meccset.

A meccsek statisztikáit ezen a linken eléritek!

Foto, Slide - kosarsport.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus