A Falco U23-as csapata a B-csoportban - Bakk és Bán nélkül

A Falco-Trend Optika KC Szombathely is leadta nevezését a B-csoportos bajnoki szezonra, így a sárga-feketék az NBI/A-s gárda mellett az U23-as csapatot is komoly mezőnyben indítja. Ebben már nem lesz ott majd Bán Tibor és Bakk Krisztián sem, akik Sopronban folytatják pályafutásukat.

Pénteken járt le a nevezési határidő a férfi A- és B-csoportos kosárlabda bajnokság 2014/15-ös szezonjára. Az élvonalra az arra jogosult tizennégy klub, így a Falco-Trend Optika KC Szombathely is időben beadta nevezését. A Minősítő Bizottság kedden délután ül össze, hogy eldöntse, minden rendben volt-e a nevezésekkel.

A B-csoport mezőnyét illetően egyelőre még több dolog is kérdéses. Annyi biztos, hogy az előző szezont 11. helyen záró Sopron KC-Sportiskola visszalépett, a helyét a Falco U23-as csapata veszi át.

Bakk Krisztián elhagyta a Falco-Trend Optika KC Szombathely csapatát és a következő szezontól ismét nevelőegyesületét, a Sopron KC-t erősíti. Bakk az idei szezonban mindössze három mérkőzésen kapott lehetőséget az élvonalban, összesen 8 percet töltött a pályán, a Szegednek 3 pontot dobott. Tagja volt a nyáron a krétai U20-as Európa-bajnokságon szereplő magyar válogatottnak, 9 mérkőzésen átlagban 15 percet töltött a pályán, ami alatt 2 pontot dobott és 2 lepattanót szerzett.

Majd Bakk Krisztián után Bán Tibor is elhagyta a Falco-Trend Optika KC Szombathely csapatát és a következő szezontól a Sopron KC-t erősíti. A 19 éves, 184 centis irányító az A-csoportban eddig még nem lépett pályára, a nyári U20-as, A-divíziós Eb-n 9 mérkőzésen játszott, átlagban 15 percet töltött a pályán, ami alatt 6 pontot dobott és 1 gólpasszt adott.

forrás: falcokc.nyugat.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus