A férfi 3X3 válogatott az Eb-szereplésért lép pályára

Tegnap elkezdődött a 3X3 Európa-bajnoki selejtező Poitiers-ben - a horvátok ellen nyert, a hollandok ellen kikapott a magyar férfi válogatott, így továbbjutott a csoportból. Ma a negyeddöntőből indulva az Eb-részvétel kiharcolásáért lépnek pályára a srácok, először 13:00-tól.

Tegnap elkezdődött Poitiers-ben az egyik 3X3 Európa-bajnoki selejtező sorozat, ahol a magyar férfi válogatott is szerepel.

A mieink a B csoportban Horvátországgal és Hollandiával kerültek össze, és két szoros mérkőzést játszott a Csirke Ferenc vezette, Beák Gábor, Nebojsa Dukics, Horváth Ákos és Tomiszlav Ivosev alkotta együttes - a horvátokat hátrányból fordítva 17-14-re sikerült legyőzni, a világbajnoki ezüstérmes hollandok viszont 18-16-ra megverték a mieinket. A horvátok 19-17-re nyertek a hollandokkal szemben, így mindhárom együttes 1-1-gyel zárt, viszont a legtöbb dobott pontja Hollandiának volt (35), így ők végeztek az első helyen, míg nekünk és a horvátoknak ugyanannyi dobott pontunk volt (33-33), viszont mi ötödik kiemeltként kezdtük a tornát, a horvátok 9. kiemeltként, így jutottunk mi tovább.

Ezzel a magyar válogatott a negyeddöntőbe került, ma pedig már az Eb-szereplés kiharcolása a tét - ehhez a legjobb 5 között kell végezni. Mindez azt jelenti, hogy ha a C-csoportot Románia és Belgium előtt megnyerő Svájcot 13:00-tól legyőzik Ivosevék, akkor meg is van az Európa-bajnoki részvétel - ha nem sikerül, akkor pedig van még lehetőség, hiszen a továbbjutás miatt az 5-8. helyekért is játszanak a csapatok tovább.

A mai nap programja a férfiak számára

13:00  Svájc - Magyarország

Svájc elleni vereség esetén

15:40  Magyarország - Olaszország/Szerbia vesztese (5-8. helyért keresztjáték)
18:00  5. helyért vívott mérkőzés

Svájc elleni győzelem esetén

17:10  Magyarország - Olaszország/Szerbia győztese (Elődöntő)
18:50  Döntő


A második nap a Poitiers-i selejtezőben ezen a streamen megtekinthető:

Foto, Slide - fiba.com

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus