A férfi 3X3 válogatott indulhat a World Tour Mastersen

Az esélyeknek megfelelően a magyar férfi 3X3 válogatott nyerte a 3X3 World Tour Masters magyar csapatoknak kibocsájtott szabadkártyájáért zajló versenyét - a Mohácsi Máté, Bíró Olivér, Kerpel-Fronius Balázs és Ivosev Tamás felállásban játszó csapat képviseli majd hazánkat szeptember 7-8-án

A debka.hu beszámolója:

A Debreceni Egyetem főépülete előtt rendezték meg vasárnap a 3×3 World Tour Masters magyar csapatoknak kibocsájtott szabadkártyájáért zajló versenyét. Az indulási jogot végül a papírformának megfelelően a „Budapest” néven induló magyar válogatott szerezte meg, így szeptember 7-8-án ők játszhatnak majd a Kossuth téren.

Nyolc csapat indulhatott a tornán, a debreceni és a budapesti előselejtezőből 2-2 csapat jutott be, míg a magyar válogatott és a DEAC Kamilla Gyógyfürdő együttese (Lajsz Gergely, Varga Ádám, Opre Roland, Szarka Dávid) mellett két egyetemi nemzeti együttes is nevezett. A döntőt végül a prágai World Tour Mastersen is nyolc közé jutott magyar válogatott nyerte a Mohácsi Máté, Bíró Olivér, Kerpel-Fronius Balázs és Ivosev Tamás felállásban, utóbbi a héten kéztörést szenvedő Horti Bálint helyett szerepelt. Ellenfelük az egyetemi nemzeti együttes első csapata volt, benne két debreceni kötődésű játékossal, Mohay Péterrel és Nagy Szabolccsal, akik Mészáros Mátéval és Tóth Zoltánnal alkottak egy gárdát.

A Nagytemplom előtt megrendezésre kerülő World Tour Masters fordulóra így elkelt az egyetlen, kifejezetten magyar csapatoknak kiadott szabadkártya, míg a maradék 11 helyért még mindig folynak a selejtezők Európa-szerte.

A selejtező mellett egy hölgyeknek kiírt felkészülési torna is színesítette a rendezvényt. A debreceni Medgyessy Dórával felálló magyar válogatott mellett, az osztrák nemzeti együttes, az U18-as magyar válogatott és két egyetemi válogatott vett részt a versenyen. Az egyetemista válogatottba meghívót kapott a DEAC női csapatának játékosa, Göttlinger Anna is. Meglepetés itt sem született, az előzetesen legerősebbnek gondolt magyar válogatott diadalmaskodott, akik csütörtökön indulnak a bukaresti Európa-bajnokságra.

Forrás, Foto, Slide - debka.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus