A jogi pálya helyett érkezett Körmendre Eric Fanning

Az is kiderült, hogy mennyi pénzért váltott klubot a vasiak tavalyi légiósa, Sterling Gibbs. 

Eric New Jersey állam fővárosában, Trentonban született és ott is nőtt fel két nővérével és bátyjával együtt. Méghozzá ugyanabban a kertvárosi negyedben, ahol Sterling Gibbs is, aki ugye az előző szezonban nálunk játszott és azóta komoly szerződést mondhat magáénak… - írja a bckormend.hu

Nagyon sok ügynök kereste meg, és ő a szívére hallgatott. Nyáron dolgozott a New York Knicksnél és háromszor a Boston Celticsnél, majd elfogadta az MTE ajánlatát. Erről leginkább két dolog győzte meg. Az első számára is a leendő vezetőedzőjével folytatott beszélgetés volt. Számára Gasper Potocsnik szakmai elképzelése teljesen világos és meggyőző volt. A másik nyomós indok a már említett Sterling Gibbs példája volt, aki a Körmenden mutatott játéka után írt alá nem is oly régen egy olyan szerződést a VTB Ligába, amely két évre 400 ezer dollárt garantál a számára. Sterling elmondta Ericnek, hogy első európai csapatánál nagyon sokat tanult Gaspertől.

"Egy hónapja érkeztünk, nagyon sokat és nagyon precízen edzünk, eddig nagyon tetszik minden. Szeretnék a bajnokságban és a Magyar Kupában is az első háromban szerepelni, a FIBA kupában a csoportkörbe kerülni és megnyerni az Alpok Adria Kupát. Az egyetem után – a csábító jogi pálya ellenére – azért választottam a kosárlabdát és az európai karriert, mert szeretem ezt a játékot! Szeretek futni, ugrani, védekezni és zsákolni, dobni, de passzolni is. Szeretek csapatban létezni, közösségben élni és edzésre járni. Jó dolog beszélgetni a társaimmal és a szurkolókkal egyaránt. És szeretek versenyezni! Mert nincs annál szebb dolog, mint a teltházas terem, a remek hangulat és az ilyen körülmények között aratott győzelem! Az a legjobb, amikor a játékos, az edző és a szurkoló is egyaránt boldog!”

A teljes cikk ide kattintva elérhető!

fotó: Egis Körmend Hivatalos

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus