A Kaposvár négy ponttal legyőzte a Falcót

Remek játékkal győzött a Kaposvár a szombathelyiek ellen.

A delfinek.hu beszámolója:

Remek játékkal és a bajnoki ezüstérmes szombathelyi csapat legyőzésével folytatta szereplését csapatunk, amely kedden este a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely együttesét verte.

Kaposvári KK–Falco-Vulcano Energia KC Szombathely 90–86 (17–23, 26–22, 28–16, 19–25)

Kaposvár, Városi Sportcsarnok, 250 néző. Vezette: Farkas, Szabó G., Koncsek.

Kaposvári KK: Dunn (17/3), Evans (17/9), Ivosev (20/6), Hendlein (13), Spica (10). Csere: Papp P. (10), Hock (3/3), Blaskovits (-), Bogdán (-), Grebenár (-), Kocsis Z. (-). Vezetőedző: Fekete Ádám. Edző: Filipovics Gordan.

Falco-Vulcano Energia KC Szombathely: Govens (22/9), Norfleet (6/6), Boriszov (10/6), Pusztavar (12/6), Zsigeranovics (3/3). Csere: Váradi B. (31/15), Hódi (-), Kucsora (-), Durázi (2). Vezetőedző: Szrecsko Szekulovics. Edző: Milos Konakov.

Az eredmény alakulása: 3. perc: 0–8, 7. perc: 8–18, 12. perc: 24–22, 17. perc: 37–34, 22. perc: 47–45, 27. perc: 61–51, 33. perc: 77–66, 37. perc: 80–69. Kipontozódott: Spica (a 35. percben), Papp P. (a 38. percben).
 

A hazai alakulatból ezúttal csak Baki Gergely hiányzott, aki még az Alba Fehérvár elleni első előkészületi meccsen szenvedett szemsérülést. A játékos folyamatosan gyógykezelés alatt áll. A klubnál jelenleg az MRI-vizsgálat eredményére várnak, azt követően derül ki, szükség van-e további beavatkozásra.

A vendég, bajnoki ezüstérmes szombathelyi gárda első előkészületi meccsét vívta Kaposváron. A vasiak ezúttal is minőségi játékoskeretet állítottak össze. Hazatért nevelőegyesületéhez Olaszországból Perl Zoltán, aki a közelmúltban az Európa-bajnokságon szereplő magyar válogatott egyik legjobbja volt. Ő és Tóth Norbert azonban még nem léphetett pályára a somogyi megyeszékhelyen, mert nem értek haza Törökországból.

Boriszov és Pusztavar pontjai nyitották a meccset és a jól védekező vendégek ellen csak a negyedik percben született meg az első kosár Spica révén. Mindkét alakulat próbált gyors akciókat vezetni, de a hazaiaknál több hiba csúszott a játékba. A negyed végére aztán sikerült feljebb zárkózni. A folytatásban mindkét együttes többet cserélt. Ekkor Evans irányított a kaposváriaknál, Hock pedig remek triplával mutatkozott be. Átmenetileg sikerült a vezetést is megszerezni, de Váradi gondoskodott a Falco újabb pontjairól. A vasi hátvédet nem tudták tartani a hazaiak, nagy érdemei voltak abban, hogy a félidő végén ismét csapata tartott előrébb. A nagyszünet után látványos támadásokat vezetve fordított a Kaposvári KK, amelyben Ivosev, Spica és Evans is tíz pontig, vagy fölé került. Jó csapatjátékkal alakította 61–51-re az eredményt a somogyi alakulat, amely a negyedik negyedet Dunn 2+1-es akciója miatt tíz pontos előnnyel indíthatta. Govens révén átmenetileg felzárkózott a Falco, de a végig fegyelmezetten kosárlabdázó somogyiak Spica és Papp Péter kipontozódása ellenére is nyerni tudtak.

Forrás - delfinek.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus