A magyar kosárlabdázás fényes napja

Remekül sikerült a Magyar Kosárlabdázás Napja elnevezésű program a Városligetben. A sportág színes szabadtéri fesztiváljára több ezren látogattak ki, s jóval több, mint ezren szerelést húztak, küzdöttek, hajtottak a pályákon.

 

A 22. streetball-sorozat záró rendezvényén a különböző streetball és B33-as kategóriákban összesen közel 350 csapat versengett a győzelemért, helyezésekért. A centerpályán pedig speciális olimpiai sportolók, kerekesszékesek mutatták be tudásukat, valamint a Digi TV és a kezdo5.hu jóvoltából egy média-presztízscsatát is láthattak a nézők, amely a szédületes dobóformát nyújtó Digi fölényes győzelmével zárult. 

A legutóbbi Európa-bajnokságon szerepelt magyar válogatott három kulcsjátékosa, Boros Zoltán, Dávid Kornél és Gulyás Róbert végig kosarazták az egész délelőttöt, játszottak a speciális olimpikonokkal, kipróbálták a kerekesszékes kosárlabdát és "oktatták" a média meccs győztesét is. 

A fénypont talán az ő számukra is az volt, amikor a nyáron vb-bronzérmet szerző U17-es csapat ellen játszhattak, két Facebook játék nyertessel kiegészülve. Szakszemmel - már amennyire egy ilyen önfeledt játszadozást lehet így nézni - különleges volt a közelmúlt nagy férfi és remélhetőleg a közeljövő fényes női center egyéniségének, Gulyás Róbertnek és Kiss Virágnak a "párharca" a palánk alatt. Láthatóan a lányok is élvezték a játékot, szövetségi edzőjük, Mészárosné Kovács Andrea pedig - ellentétben a csehországi világbajnoksággal - jókedvűen, nyugodtan, mosolyogva figyelte tanítványait. 

Azokat a tanítványait, akik e bemutatót követően a csinos, sportos szerelésből - a piros címeres mezben is remekül mutattak - elegáns ünnepi ruházatra váltottak. Természetesen szépek voltak. Nagyon szépek, s legalább annyira - nagyon fontos - természetesek. És lehet, a lelátón azokért a pillanatokért, amikor egy-egy puszi keretében adta át a bájos lányoknak, s elegáns edzőjüknek a jutalmakat, akadtak, akik irigyelték Szalay Ferencet, a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége elnökét.

Aki e programot követően már jórészt közel 50-es urakat is köszönthetett. Egy sajnos eléggé elfelejtett generáció képviselőit, az 1984-ben többek között a szovjetek előtt Ifjúsági Barátság Versenyt nyerő 1967-68-es születésű társaságot, amelyet Szolnokon a Lukács Sándor-Sapszon József edző kettős vezetett diadalra. 

Az ügyességi versenyek izgalmasak, színvonalasak voltak, és az idei sorozat záró rendezvényén az ország minden részéből érkeztek csapatok, Nyíregyházától Szombathelyig, Soprontól Szegedig. És a remek időben nagyot harcolva, küzdve a pályán kellemesen elfáradtak. Végülis - ezért jöttek, a remek rendezvény tehát elérte célját.

Fotó: kosarsport.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus