A magyar válogatott nyerte a Decathlon B33 Tour döntőjét

Szombaton este a Mohácsi Máté, Ivosev Tamás, Kerpel-Frónius Balázs, Horti Bálint alkotta magyar 3X3 férfi válogatott az ELITE kategória döntőjében legyőzte a világ közvetlen élvonalába tartozó szlovén Skorci csapatát, ezzel kivívta a jogot a 3X3 World Tour Masters prágai állomásán való indulásra.

A kosarsport.hu beszámolója:

Szombaton este a magyar 3x3 férfi válogatott igazi bravúrt hajtott végre azzal, hogy az ELITE kategória csoport küzdelmeinek nyitó mérkőzésen, majd a döntőben is legyőzte a világ közvetlen élvonalába tartozó, többszörös 3x3 Masters résztvevő és győztes szlovén Skorci csapatát. 

Ezzel a válogatott kivívta a jogot a 3x3 World Tour Masters prágai állomásán való indulásra! Ki tudja, 2 évvel ezelőtt a jelenlegi világranglista vezető szerb NOVI SAD csapatának is a DECATHLON B33 TOUR megnyerésével kezdődött el világ karrierje! 

Gratulálunk a csapatnak, amelynek tagjai: Mohácsi Máté, Kerpel-Frónuis Balázs, Ivosev Tamás, Horti Bálint. A csapatvezető: Csirke Ferenc. 

Az ELITE kategórián kívül a nők is színvonalas tornát játszottak a QUEEN kategóriában. A mérkőzések jól szolgálták a résztvevő felnőtt, egyetmi és U18-as válogatottak felkészülését a közelgő világversenyekre. A tornát a magyar felnőtt válogatottak nyerték, megelőzve a szlovák válogatottat és az egyetemi lány csapatokat. 

Felnőtt csapatok mellett a közvetlen férfi utánpótlás is képet kaphatott hol állnak a felkészülésben, csapatépítésben. A torna arany- és ezüstérmét a most alakuló egyetemi válogatott, a bronzérmet az U18-as válogatott szerezte meg, de a 4. helyen záró OSE LIONS csapata is minden elismerést megérdemel, hiszen a körbeverést hozó csoportküzdelmekből csak kevesebb dobott pontjai miatt nem játszhatott akár döntőt is. 

Forrás, Foto, Slide - kosarsport.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus