A meccs hőse: Eilingsfeld János

Utoljára 2009-ben nyert alapszakasz meccset az ASE Körmenden, ráadásul akkor is a nemrég kinevezett Braniszlav Dzunics ült a paksi kispadon. Tegnap este nagy csatában, 78-68-ra nyert a vendégcsapat, amelynek legjobbja a padról beszálló, rontott dobás nélkül 19/3 pontig és 9 lepattanóig jutó Eilingsfeld János volt. A fiatal erőcsatár igazi energiabombaként robbant be a pályára, és felrázta a társakat. Küzdött, hajtott, minden labdára érkezett, és ennek meg is lett az eredménye egy igen fontos győzelem képében.

Hosszú ideje nem nyert a Paks Körmenden, de ez a sorozat most megszakadt. Nehéz mérkőzésen vagytok túl?

Igen, nagyon nehéz meccs volt, ugyanis a Körmend az első félidőben szinte mindent bedobott. Próbáltunk jól védekezni, de a külső dobásaink nagyon nem sültek. A második félidőre aztán összeszedtük magunkat, szerencsére kintről is betaláltunk, és végül egy küzdelmes meccsen sikerült legyőznünk őket.

Jól szálltál be az első negyed közepén. Milyen utasítással küldött pályára az edződ?

Kiemelte, hogy minden egyes lepattanóért menjek, küzdjek, védekezzek, és vigyek plusz energiát a csapat játékába. A többi már csak jött magától, a társak kiszolgáltak, én pedig mindig jókor voltam jó helyen.

Félidőben kaptatok fejmosást Dzunics mestertől?

Igen, megkaptuk a magunkét, főként a triplák miatt. Emellett a védekezést emelte ki, amelyet úgy érzem sikerült is rendbe kapnunk a második félidőre.

A Kaposvárt fogadjátok a hétvégén, mire számítasz ellenük?

Mindenféleképpen nyerni szeretnénk, és így is fogunk készülni rá. Most pihenünk egy kicsit, aztán péntektől újult erővel állunk edzésbe.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus