A Mohácsi TE lett Baranya bajnoka

Színvonalas, ünnepélyes finálét rendeztek a megyei bajnokságban Baranya megyében. 

Kozármisleny SE Kosárlabda szakosztályának vezetése ez évben a Baranya Megyei Kosárlabda Szövetséggel egyeztetve azon nemes feladatot tűzte ki maga elé, hogy a Férfi Felnőtt Megyei bajnokságnak is méltóképpen rangos, szervezett körülmények közötti ünnepélyes fináléja, illetve bronzmérkőzése legyen. Ezen eseményre 2017. május 14-én került sor, előzetes eredmények alapján kialakult a két mérkőzés párosítása is.

Bronzmérkőzés

P.V.S.K. III - Mecsek SE 93-54

A rendkívül koncentráltan és motiváltan játszó tavalyi bajnok az első perctől ráerőltette akaratát a rövid cseresorral érkező és ezúttal önmagához képest átlag alatti dobószázalékot produkáló ellenfelére. A vasutas csapat végig vezetve uralta a mérkőzést, bár a Mecsek SE becsületesen küzdött, ma ez kevés volt. Tavalyi győzelmét követően idén a sorozat bronzérmét szerezte meg a P.V.S.K csapata.

Megyei mérkőzésen szokatlan felvezetésről gondoskodtak a szervezők, dobóversenyek, utánpótlás korosztályú gyerekek bemutató mérkőzése színesítette a programot, majd a játékosok bemutatását követően kezdődhetett a döntő.

Bajnoki döntő

Kozármisleny SE - Mohácsi TE 64-74

A két a csapat az alapszakaszban már találkozott egymással, ahol a párharcuk 1-1 lett, érdekesség, hogy a csapatok idegen pályán győzték le riválisukat.

A mérkőzés méltó volt a döntő mivoltához, óriási csata alakult ki a kezdő sípszótól, ritkán látható csata folyt a pályán. A csapatok felváltva vezettek, remek mérkőzést láthatott a többszáz fős közönség. Majd elérkezett a harmadik negyed: itt a Mohács csapata 10 pontos előnyt tudott kiharcolni, melyből még sikerült a hazai kozármislenyi csapatnak visszajönnie négy pontra, de a Mohács rutinos, jó csapat, a mérkőzés végét már kézben tartotta.

A 2016-17-es szezon Baranya Megyei Bajnokság végeredménye: I.: Mohácsi TE,  II.: Kozármisleny SE, III.: P.V.S.K.III, IV.: Mecsek SE

A kupát és érmeket Janovics László Úr, a BMKSZ elnöke és Téczely Tamás Úr, a BMKSZ ügyvezetője adták át, továbbá helyszínen tekintette meg a küzdelmeket Lovász Balázs Úr, a BMKSZ Versenybizottság elnöke is.

Bízunk benne, hogy ezen rendezvényünkkel hagyományt teremtünk, sportágunk népszerüségét tovább növeljük!

Tóth József

Kozármisleny SE Kosárlabda Szakosztályvezető

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus