A Nyíregyháza bennmaradt, a MAFC felkerült

Kedden a Magyar Sport Házában ismét összeült a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének vezető testülete. Megtárgyalták és elfogadták a 2014-15-ös szezonban a nemzetközi kupákban indulni kívánó magyar csapatok kilétét. Emellett a következő idény versenykiírását a Versenyiroda javaslata alapján az Elnökség elfogadta, eszerint a MAFC és a Nyíregyháza is a 14 csapatos NBI A tagja lesz.

Kedden a Magyar Sport Házában ismét összeült a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének vezető testülete. Megtárgyalták és elfogadták a 2014-15-ös szezonban a nemzetközi kupákban indulni kívánó magyar csapatok kilétét:

Szolnoki Olaj KK, Atomerőmű SE, Egis Körmend (EuroChallenge)

PINKK Pécsi 424, PEAC-Pécs, UNIQA-Euroleasing Sopron, Aluinvent DVTK Miskolc, Hat-Agro UNI Győr (Női Európa Kupa)

A Szolnok, amennyiben indulási jogot kap az EuroCup mezőnyében, ott kíván indulni. Az idén 16 csapatosra szűkülő Női Euroligában két magyar csapat indulását biztosította a FIBA Europe, ám egyik magyar klub sem kívánt ezzel a lehetőséggel élni.

A 2014-15-ös idény versenykiírását a Versenyiroda javaslata alapján az Elnökség elfogadta. Eszerint a férfi élvonalban 14 csapat indul a következő szezonban, a Szolnok az alapszakaszt követően csatlakozik a küzdelmekhez. A MAFC és a Nyíregyháza is a mezőny tagja lesz.

A női NB1 A csoportban 10 csapat indulhat, így a Cegléd és a Vasas is az élvonalban indul a következő szezonban.

Augusztusban, a Kínában megrendezésre kerülő Ifjúsági Olimpiai Játékokon az 1996. január 1. és 1997 december 31. között született játékosokból álló fiú és leány csapat is képviselheti Magyarországot a 3x3-as kategóriában. A csapatvezető Mészáros Lajos lesz.

Az MKOSZ fegyelmi eljárást kezdeményez az U17-U18 válogatott felkészülésétől engedély nélkül távolmaradó Dobos Ágnes ellen.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus