A románok Euroliga-játékost akarnak honosítani az Eb-re

A magyar válogatott csoportellenfele, a rendező Románia a jelenleg az euroligás, török Darüssafaka Dogusnál játszó Scottie Wilbekint akarja honosítani a kontinensviadalra.

Két nappal ezelőtt hozta le a hírt a román Sinteza Zilei honlap, hogy az Európa-bajnokság kolozsvári csoportjának házigazdája, Románia válogatottja Scottie Wilbekint akarja honosítani a kontinensviadalra.

A honlap úgy tudja, hogy a tavaly már a románoknál szereplő Malcolm Armstead és Wilbekin mellett a francia első osztályú Le Mans játékosa, az ex-Albás Ryan Pearson csapattársa, Giordan Watson, illetve a német élvonalban, az s.Oliver Würzburgban kosarazó Cameron Long is felmerült, mint honosított az Eb-n - mint ismert, csapatonként csak egy ilyen játékos szerepelhet majd a válogatottakban.

Közülük mindenképpen Wilbekin a legnagyobb név, hiszen a 23 éves, 188 centi magas irányító négy évnyi, a Florida egyetemen lehúzott NCAA-karrier után többször is ott volt az NBA kapujában (2014 nyarán a Memphis Grizzlies és a Philadelphia Sixers, míg 2015-ben a Sixers mellett az Orlando Magic nyári ligás csapatában fordult meg, a Phillytől szerződést is kapott az idény előtt, de még az előszezonban kitették a keretből), tavaly pedig a Darüssafaka Dogushoz írt alá.

Az Euroligában 10.3 pontot és 2.3 gólpasszt átlagolt egy évvel ezelőtt, idén pedig 10.4 pontos és 3.2 gólpasszos mutatói vannak a kontinens első számú sorozatában - meg vannak vele elégedve, a hírek szerint ugyanis közel áll ahhoz, hogy hosszabbítson vele David Blatt csapata.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus