A Sopron legyőzte a MAFC-ot

A Sopron KC az első félidő végén lépett el a MAFC-tól, ott megszerzett előnyéből pedig hat pontot megtartott a végére is - a két gárda U23-as csapatai döntetlent játszottak egymással.

Az sakc.hu beszámolója:

MAFC – SKC 63-69 (16-18, 9-17, 16-14, 22-20)
Budapest, férfi kosárlabda felkészülési mérkőzés.

SKC: DUVNJAK 14/6, Mészáros 9, TAKÁCS 13/9, DÉNES 10/6, Tóth G. 9/3. Cs.: Elő 6, Autrey 5/3, Kántor, Werner, Polgárdy 3/3.

A gyakorlatilag teljes keretével, a 4 külföldi kosarassal felálló MAFC otthonában, Mészáros Máté révén megszereztük a vezetést. Az előző évadban még a MAFC-ban kosarazó Uros Duvnjak hamar megmutatta: érzi még a gyűrűt a Gabányiban. A MAFC-ban a magas játékosok triplákkal vétették magukat észre. Ugyanezt tette a negyed közepén beálló Lamb Autrey is, s a küzdelmes szakasz végén mi “mentünk” 2 ponttal.

A második negyedet a hazaiak kezdték jobban, gyorsan fordítottak. Sokáig csak büntetőkkel “araszolgattunk” előre, s üldöztük a hazaiakat. A 17. perc elején Dénes Gabi triplája óriási áttörést jelentett, egymást követték a szebbnél szebb, gördülékeny soproni akciók, amelyeknek köszönhetően 10 pontos előnyt szereztünk szünetre.

A második szakasz elején rátettünk még egy lapáttal, Takács Norbi vezérletével 9-2-vel indítottunk, s közel 20 pontosra nőtt előnyünk. Ezt követően a rutinos Fodor Marci, valamint a két triplát beemelő Misek révén 10 ponton belülre került a negyed végére a MAFC.

A záró szakaszban Polgárdy Ádám emelt be bátran egy triplát, Tóth Geri is betalált távolról. A szívósan küzdő MAFC apránként csökkentette a hátrányát, de szerencsére a végjátékban Dénes Gabi és Uros is értékesítette a büntetőket, így nyert a mindössze két légióssal felálló soproni gárda. A második félidőt 9-2-vel kezdve, közel 20 pontosra nőtt az előny. A folytatásban a szívósan küzdő MAFC időnként hibázásra kényszerítve a soproniakat feljött, de a végén Dénes és Duvnjak is biztos kézzel értékesítette a büntetőket, így nem forgott veszélyben a győzelem.

MAFC U23 – SKC Sportiskola 75-75 (25-27, 11-10, 17-19, 23-19)

SKC-Sportiskola: Papp B. 12/6, Polgárdy 18, Werner 15, Buzsáki 8/6, Németh M. 4. Cs.: Garab G. 12/6, Garab D. 5/3.

A találkozó előtt a két gárda az NB I B-ben induló U23-as csapata is összecsapott. A jó iramú, fordulatos találkozó 75-75-ös döntetlennel végződött, a hosszabbítást a megállapodás értelmében nem játszották le.
 

Forrás - sakc.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus