A svéd válogatott egyik erősségét igazolta le a Pécs!

Martin Pahlmblad az Eb-selejtezőket követően csatlakozik a Pécsi VSK-PANNONPOWER-hez. Íme a klub sajtóközleménye:

 A 193 centi magas, 28 éves bedobó a svéd bajnoktól érkezik Pécsre.

Martin Pahlmblad profi pályafutását a svéd élvonalbeli Solna Vikings csapatánál kezdte, ahol 3 idényt húzott le. 2010-ben az LF Basket csapatába igazolt, majd két szezon után a szintén svéd Sodertalje Kingshez szerződött. Itt a EuroChallenge sorozatban is kamatoztathatta tudását.

Az elmúlt idényben második bajnoki címét szerezte a svéd bajnokságban. A szezon során 52 mérkőzésen 12,7 pontot, 2,3 lepattanót és 1,1 gólpasszt átlagolt, mezőnyből (56%) és a büntetővonalról (83%) is jó százalékkal célzott, a triplákat pedig a legjobb százalékkal (49%) értékesítette a svéd pontvadászatban. A nemzetközi porondon 6 mérkőzésen 9,8 pontot átlagolt.

Pahlmblad hazája minden korosztályos válogatottjának tagja volt, a felnőttek között 2008-ban kapott helyet először. Jelenleg is a svéd válogatottal - Magyarországhoz hasonlóan - az Eb selejtezőkre készül. A svéd csapat Lettországgal, Szlovákiával és Romániával csap majd össze az F-csoport keretein belül.

Érdekesség, hogy a Lauber Dezső Sportcsarnok sem lesz teljesen ismeretlen az érkező számára, hiszen lépett már parkettre Pécsett. 2012-ben Magyarország két felkészülési mérkőzést is játszott Svédország ellen a pécsi katlanban, az összecsapások mindkétszer a magyar csapat számára hoztak győzelmet, előbb 85-64-re, majd 68-66-ra múlták felül Lóránték a vendégeket. Martin Pahlmblad akkor mindegyik mérkőzésen 7/3 pontig jutott.

Highlight a játékosról IDE kattintva!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus