A szlovén és a román bajnok is Körmendre látogat

Minden eddiginél komolyabb mezőny lesz a Mogyorósy Szilárd Emléktornán, érkezik az ukrán szuperliga második helyezettje is. 

Az Egis Körmend közleménye:

Az idén talán minden eddiginél színvonalasabb mezőny sorakozik fel Körmenden, a Mogyorósy Szilárd Kupán. Az Egis Körmend vendége lesz a szlovén és a román bajnokcsapat illetve az ukrán szuperliga második helyezettje, amely a korábbi két esztendőben is első volt hazája sorozatában.

Szeptember 15-16-án rendezzük meg a 12. alakalommal kiírt Mogyorósy Szilárd Kupát, amellyel csapatunk egykori játékosa, a 13 éve, tragikus körülmények között elhunyt Mogyorósy Szilárd emléke előtt tisztelgünk.

Az emléktorna mindig jó alkalom arra is, hogy az újabb szezonhoz közeledve felmérjük, hol tart csapatunk a felkészülésben. Ebben az évben magasra tesszük a lécet, hiszen a szlovén Olimpia Ljubljana, a román U-Banca Transilvania Cluj, vagyis a Kolozsvár, és az ukrán BK Khimik-OPZ Yuhzny, (Juzsníj) együttese érkezik a Rába partjára.

Az eseményről sajtótájékoztatón számolt be klubunk, amelyen jelen volt Bebes István Körmend polgármestere, Mogyorósy Jenő, családfő, Szilárd édesapja, aki az ősidőkben a csapat játékosa, később húsz éven át utánpótlás edzője volt, és Zsebe Ferenc ügyvezető, klubunk több mint 100-szoros válogatott kosárlabdázója, Mogyorósy Szilárd volt csapattársa.

Bebes István a tájékoztatón elmondta, hogy egy magára valamit is adó város mindig fontosnak kell, hogy tartsa saját értékeit. Az önkormányzat ezért is támogatja minden évben az emléktorna megrendezését. Mint mondta, a város kapcsolatait is igyekeznek összekötni a tornával, így itt lesz az ukrán testvérváros, Juzsníj együttese, amely az Egis Körmendhez hasonlóan a FIBA Europe Cup mezőnyében indul. Mellettük még két nívós, bajnokcsapat lesz a vendégünk, ezzel is méltó módon adózunk Szilárd emléke előtt. – mondta a polgármester, aki felidézte, hogy még maga is az edzői stábhoz tartozott, amikor Mogyorósy Szilárd elkezdte pályafutását. Szendrey Sándorral közösen foglalkoztak vele. A polgármester köszönetet mondott Mogyorósy Jenőnek azért, hogy ő és családja segíti, támogatja a torna megrendezést. A család által alapított díjat is minden esztendőben közösen adják át, hiszen Jenő bácsiék ajánlották fel a serleget az elmúlt szezon legjobbnak ítélt fiatal körmendi kosarasának, míg a pénzdíjat Bebes István biztosítja.

Mogyorósy Jenő elmondta, hogy megtiszteltetés a család számára az emléktorna megrendezése, hogy ilyen rangos eseménnyel emlékezik a klub Szilárdra. 13 éve lesz hamarosan, hogy megtörtént a tragikus baleset. Elmondta, hogy Szilárd kilenc évesen kezdte a kosárlabdát, és két évig éppen édesapja keze alatt dolgozott. A korosztályos csapatokat végigjárva eljutott odáig, hogy 1996-ban a bajnokcsapat tagja lehetett.

Utána elkerült Körmendről, de szívében, mentalitásában mindig is igazi körmendi maradt, mondta az apa, aki hangsúlyozta: Reméli, hogy Szilárd a mai fiatalok számára is példát mutat arra, hogy jöjjenek, kosárlabdázzanak. Mint mondta, az elmúlt év legjobbjának, legtöbbet fejlődött kosarasának kiválasztásánál a szakma véleménye is döntő súllyal esik a latba.

A torna részleteiről Zsebe Ferenc beszélt, de előtte felidézte azt az időszakot, amikor neki is Mogyorósy Jenő volt az edzője, aki megtanította neki – többek között a reggel fél hétkor, szabadtéren rendezett edzésekkel – hogy érdemes keményen dolgozni, mert a befektetett munka meghozza a gyümölcsét. Az egykori kosaras köszönetet mondott ezért korábbi edzőjének.

A klubvezető elmondta: Az évek során volt, hogy három-, és volt, hogy kétnapos tornát szervezett a klub. Ezúttal szeptember 15-, és 16-án lesznek a mérkőzések, amelyekre napijegyeket árusít majd a klub, 2000 forintos egységáron. A helyeket a szurkolók érkezés alapján foglalhatják majd el.

A találkozókat 17 órától és 19:30-tól rendezik mindkét napon.

15-én, pénteken először a Ljubljana és a Kolozsvár mérkőzik egymással, majd az Egis Körmend játszik a Juzsníj együttesével.

Másnap, szombaton először a két vesztes csapat lép pályára, majd a torna döntője következik.

Zsebe Ferenc elmondta, hogy a román bajnok Kolozsvár együttesében a legutóbb Körmenden pattogtató Lasan Kromah mellett újra láthatjuk itteni parketten Török Rollandot is.

A szlovén bajnok Olimpia együttesében pedig az ex-paksi Talor Battle lehet majd ismerős a szurkolóknak.

A klubvezető hangsúlyozta, hogy utóbbi két gárda a FIBA Bajnokok Ligájában is szerepel, erős csapatokról van tehát szó. Mint mondta, különösen a szlovén bajnokság, európai szinten is előkelő helyet foglal el.

A 12. Mogyorósy Szilárd Kupa programja:

Szeptember 15. péntek:

17:00 Banca Transilvania Cluj – KK Union Olimpia Ljubljana

19:30 Egis Körmend – BK Khimik-OPZ Yuhzny (Juzsníj)

Szeptember 16. szombat

17:00 vesztesek a 3. helyért

19:30 győztesek a Mogyorósy Szilárd Kupáért

Eredményhirdetés, tombolasorsolás

Természetesen az eredményhirdetés során – számos különdíj mellett – ismét gazdára talál a Mogyorósy Család által alapított díj is, amelyet minden esztendőben az az utánpótlás korú körmendi játékos vehet át, aki a legtöbbet fejlődött illetve a legjobb teljesítményt nyújtotta az előző évadban.

A mérkőzések mellett kiegészítő programok is lesznek. Fellép az Energy Dance Team több csoportja, köztük nagyon fiatal, alsótagozatos táncosok is.

A megvásárolt napijegyek egyben tombolaként is szolgálnak. A torna végén állóbérletet, értékes műszaki cikket és ajándékutalványokat sorsolunk ki.

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus