A tapasztaltabbak nem felejtenek

A Zsíros Tibor Magyar Kupa döntő előtti héten az idősebb kosarasok tornával emlékeztek a magyar kosárlabda legendás alakjára. A II. Zsíros Tibor senior emlékversenyen több korábbi kiválóság is pályára lépett, igen színvonalas tornát rendeztek a korábbi Európa-bajnok, olimpikon középjátékos emlékére.

Kiss Lenke, Winter Ilona, Farkas Attila és Gulyás Róbert, hogy csak a legnevesebbeket említsük a senior emlékverseny résztvevői közül. De rajtuk kívül is jó néhány éveket, sőt, egy évtizednél is hosszabb időt az élvonalban "lehúzó" kosaras lépett pályára a Hauszmann utcai Gabányi László Sportcsarnokban rendezett emléktornán. Fábián Ildikó személyében például egy Ronchetti-kupa győztes kosaras is játszott.

És persze egy ilyen viadalt megnyerni rang, nagy rang. A csapatoknak igen kemény előcsatározásokon kellett átesniük, hogy beverekedjék magukat a kategóriák döntőibe. Ahová már minden résztvevő alakulat meglehetősen fáradtan érkezett. A döntők igazi presztízscsatákat, forró hangulatú mérkőzéseket hoztak. Aki odáig eljutott persze nyerni akart. Így a finálékban akadtak ugyan viták, technikaik, nézeteltérések, de csupán azért, hogy a lefújás pillanatában az addig egymást ádázul "nyüstölő" riválisok egymás nyakába borulva gratuláljanak, s ismerjék el az ellen teljesítményét.

A férfiak versengését - amelyben senior torna történeti megmozdulás is született: Gulyás Róbert zsákolt - a jelentős magassági fölényben lévő paksi csapat ellen játékosai összeszokottságát és mozgékonyságát kihasználva a Szeged nyerte. A fiatalabb hölgy korosztályban a BB lányok nyertek a szintén fővárosi Kolibrikkel szemben, míg a tapasztaltabb hölgyeknél (45+) fehérvári siker született, a Budapest Retro és a Hungary 2002 előtt.

Az emlékverseny valamennyi résztvevője egy emlékérmet kapott a Budapesti Kosárlabda Szövetség jóvoltából.

A szervezők külön emlékplakettel jutalmazták Balázs Pál nyugalmazott szeghalmi testnevelő tanárt, a senior kosaras mozgalom - mert az aktív játékot befejező volt kosarasok versengése, a sok torna a különböző városokban jóvoltából az évek során mozgalommá fejlődött - szülőatyját, elindítóját.

Az All Star csapatok

Nők: Winter Ilona (Békés), Thaisz Ágnes (Valami rózsaszín), Megyeri Nóra (Bp. Kolibri), Molnár Viktória (Vadkelet), Steiner Andrea (Viharos Szenyórák).

Férfiak: Iszak Ramon (Székesfehérvár), Gulyás Róbert (Paks), Tóth Sándor (Szeged), Szabó Zoltán (Miskolc), Tuza Zsigmond (Eger).

A következő senior tornára a tervek szerint március közepén, Mezőberényben kerül sor.

Fotó, Slide - Jantner Zsolt

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus