A válogatott legyőzte Észtországot is

Hatalmasat küzdött, s Perl Zoltán higgadt megoldásainak hála megszerezte második győzelmét válogatottunk a romániai torna záró napján.

Nemzetközi felkészülési torna, Románia - Kolozsvár, 3. játéknap:

Magyarország - Észtország 54-53 (13-19, 15-10, 16-15, 10-9)

Magyarország: Ruják 3/3, Kovács -, Vojvoda 13/3, Tóth N. 2, Csorvási 9.
Csere: Perl 11, Tóth Á. 4, Eilingsfeld 5/3, Váradi 7.
Szövetségi kapitány: Sztojan Ivkovics.

A felkészülési torna utolsó találkozóján nem csak Hanga Ádám, hanem Keller, Jones, Ferencz és Wittmann is hiányzott a magyar csapatból, s Vojvoda Dávid a negyedik negyedben már nem lépett parkettre, mégis megszerezte második győzelmét a magyar válogatott. 

A tegnapi napot viszonylag nehezen kezdő Vojvoda triplája adta meg a találkozó alaphangját, de kisvártatva jött az egyenlítés. Bár az eladott labdáinkból jól éltek az észtek, Vojvoda kosaraival tartotta a lépést a magyar csapat, s gyorsan gyűjtötték a túloldalon a személyi hibákat. Míg nálunk csak a kapitány volt veszélyes távolról, addig a baltiak 4-ből 3 triplát helyre küldtek, s 10-ből 8-cal kezdtek mezőnyből. Ha nincs Vojvoda dudaszóra dobott duplája a negyed végén, akkor nagy hátránnyal fordulhattunk volna a második tíz percre. (13-19) Igazán pontszegényen indult a második játékrész, Váradi 2+1-es akciója után egy kiharcolt támadólepattanót váltott pontokra Vojvoda, majd a következő támadásból Tóth Ádám egyenlített, észt időkérés következett. (22-22) Ugyan a hátralévő időben újra minimális előnyre tett szert az észt csapat, de Rujákék csak egy pontos hátránnyal fordulhattak a második félidőre.

Sajnos nem igazán akadt, aki Vojvoda mellé fel tudott volna lépni pontszerzésben. Bő öt perc alatt mindössze két pontra futotta a magyar csapattól, s közben az észtek nyolc egységnyire duzzasztották előnyüket. Eilingsfeld pillanatai viszont új lendületet adtak a magyar csapatnak, előbb egy triplát, majd duplát értékesített, Ruják hármasa után pedig már nálunk volt az előny. (40-39) Nem késett sokáig az észt válasz, de Perl pontjainak köszönhetően egálról vágtak neki a felek az utolsó negyednek. (44-44) Négy perc alatt mindössze két-két pontot szállítottak a csapatok, a kosárcsendet Csorvási 2+1-es játéka törte meg, s az észt edző által kireklamált technikait is jól, három megszerzett ponttal használták ki Perlék. (51-46) Bár több büntetőt hibáztak az észtek, mégis egy 9-0-s etappal visszavették a vezetést. Perl Zoltán viszont az utolsó percen belül előbb egy kétpontost, majd egy büntetőt értékesített, így fordított újra és megnyerte a mérkőzést a magyar válogatott.

Fotó - fibaeurope.com

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus