A Vasas bennmaradt az A-csoportban, a MAFC kiesett

Hiába vezetett 14 ponttal is a harmadik negyedben a Sihota és Smith vezette MAFC, a Vasas még abban a felvonásban felzárkózott ellenfelére, a záró 10 perc alatt fordított, győzött, így a pasaréti alakulat maradt az A-csoportban, míg a MAFC a másodosztályban játszik jövőre (jelen állás szerint).

Az első negyedet még jobban kezdte a Vasas, 6-0-ra és 8-2-re is vezettek amerikai légiósaik vezetésével, de a MAFC kiegyenlített, és az első felvonás nagy részében fej-fej mellett haladtak a felek - Garay Péteréknél Poscic, Duvnjak és Lakits szállították a pontokat, és vezettek is az első 10 perc után (16-19). A második felvonás elején ugyan visszavette a vezetést a Vasas, és megint szoros küzdelem folyt, de a negyed második része egyértelműen Sihotáé volt, az ő tripláival lépett meg 9 ponttal a MAFC a félidőre (30-39). A fordulás után Sihota ott folytatta, ahol abbahagyta, Smith is felnőtt mellé, volt 14 pont is a vendégek előnye, és még a 27. percre is 13 pontos különbséggel fordultak a csapatok (43-56). A játékrész utolsó négy percét viszont egy 12-0-val hozta le a Vasas Pacher, Katona és Taylor révén, így egyetlen pont volt a differencia 10 perccel a vége előtt (55-56). 

A pasarétiek át is vették a vezetést a záró negyed elején, de Smith és Misek révén tartotta magát a MAFC, sőt, a 36. perc elején Polyák duplájával még vezettek is (68-70). A Vasas azonban Faragó és Thompson révén visszavette a vezetést, sőt, öt ponttal is vezettek Misek három büntetője előtt (76-74). Az utolsó két percben aztán a meccs hazai hőse, a 24 pontja mellett 13 gólpasszig és 8 pattanóig jutó Taylor triplát dobott, innen pedig már nem tudott visszajönni a meccsbe a vendég gárda. Végül 84-78-ra győzött a Vasas, így 2-1-re megnyerte a Playoutot, és bennmaradt az A-csoportban, míg a MAFC kiesett, és jelen állás szerint a következő idényben a másodosztályban kell szerepelnie (természetesen ebben még lehet változás, hiszen a korábbi években többször előfordult, hogy a feljutók nem vállalták az A-csoportos indulást, bár idén a hírek szerint nem ez a helyzet).

A teljes statisztikát ezen a linken megnézhetitek!

Foto, Slide - kosarsport.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus