A védekezéssel elégedettek

A küzdelmes mérkőzésen 70-64-es hazai sikerrel zárult Sopron-Pécs összecsapás után a csapatok legjobbjai foglalták össze, hogy látták, érezték ők belülről, milyen is volt a csata a soproni csapat hazai premierjén.

A vendég PVSK PANNONPOWER kiemelkedően legjobb játékosa a 38 percet a pályán töltő, s ezalatt 17 pontot (2/3 dupla, 3/7 tripla, 4/6 büntető) szerző Kovács Péter volt, akivel szemben nem kevesebb, mint 9 alkalommal szabálytalankodtak a soproniak.
 
A pécsi csapat kapitánya így látta a mérkőzést: - Igaz, hogy a Szeged elleni fájó hazai vereség után végig partiban voltunk a Sopronnal, de szerintem még ennél is több volt számunkra ebben a meccsben. Bár szinte végig a Sopron vezetett, volt tartásunk, és amikor ellenfelünk jobban elhúzott, azután is szorossá tudtuk tenni a mérkőzést. Úgy gondolom, a védekezésünkkel nem volt gond, hiszen hetven pontot kaptunk a kitűnő erőkből álló, erős kerettel rendelkező Soprontól. Támadásban hibáztunk sokat, voltak buta eladott labdáink, amelyek után ellenfelünk szerezhetett néhány könnyű kosarat.

A másik oldalon a soproni játékosként tétmeccsen az MKB Arénában most debütáló Dénes Gábor amellett, hogy 13 ponttal (2/4 dupla, 3/4 tripla, 0!1 büntető) 6 lepattanóval s 3 gólpasszal járult az SKC sikeréhez, védekezésben is hatalmas munkát végzett. "Megfogta", 6 ponton s 1/5-ös mezőnymutatón tartotta a pécsi csapat egyik legjobbját, a horvát Veljko Budimirt. Dénes Gábor - érdekességként tesszük hozzá - Dénes napon játszott nagyot a pécsiek ellen, s az ellenfél alacsony szerkezete miatt végig négyes poszton.

Így értékelt: - Belülről érezhető volt, hogy a csapatban mindenki ideges az első hazai mérkőzés előtt. Igaz volt ez az új, s egyébként nagyon jó képességű amerikai játékosunkra, Thompsonra, aki gyorsan összeszedte a személyiket, és szerintem mindenkire. Jómagam is túl a harmincon a meccs előtt többet éreztem, mint az egészséges mérkőzés előtti adrenalinszint emelkedés, harci tűz. Úgy vélem, ez az idegesség, görcsösség érződött is a játékunkon. Szerintem a védekezést megoldottuk, de ellenfelünk is kitűnően védekezett, nem nagyon tudtunk kibontakozni támadásban. Aztán voltak olyan időszakok, amikor beestek a távoli dobásaink, így a Pécsnek kijjebb kellett tolni a védekezését, ekkor több helye maradt a palánk közelében Filip Barovicsnak. Összességében örülök ennek a nehezen kiharcolt győzelemnek. A csapat még alakul, formálódik, biztos vagyok benne, hogy játszunk majd még jobban, sokkal jobban is annál, mint amit a Pécs ellen nyújtottunk.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus