A ZTE elvette az Alba pályaelőnyét, a Falco -17-ről nyert

A ZTE egészen elképesztő első negyed után a 27. percre majdnem teljes, 22 pontos félideji fórját leadta, de Bencze Tamásék meg tudtak újulni, így elvették az Alba pályaelőnyét - a Falco 17 pontos hátrányban volt már a második negyedben, de a második félidőben gyorsan ledolgozták hátrányukat, és egy borzasztóan fordulatos meccsen verték egyetlen ponttal a Körmendet.

Az Alba-ZTE mérkőzés első negyedében óriási kontraszt volt a két gárda között támadásban és védekezésben is. 5-4-re még az Alba vezetett, aztán Norfleet, Szabó, Drungilas és Ubilla révén futott egy 19-3-as négy percet Bencze Tamás legénysége, úgyhogy már a hatodik percben 15 ponttal vezettek (8-23). Kicsit összeszedte magát a vendéglátó együttes, de a negyed vége újra a Zalaegerszegé volt a magasemberei révén, Drungilas triplát is dobott, és 19 ponttal álltak jobban a vendégek 10 perc játék után (13-32). A második felvonásban szinte végig 20-25 pont között mozgott a differencia, és hiába indult be az Alba elöl, nem úgy tűnt, hogy Norfleetéket meg tudják hátul állítani (35-57).

A fordulás után óriási változás állt be a játékban, miután a Taylor és Edwards vezette hazaiak alig több mint 7 perc alatt lejöttek 4 pontra - a vendégek teljesen megálltak a pontszerzésben, de a visszatérő és a második félidőre feljavuló Edwards-dzal sem tudtak mit kezdeni (56-60). Ubilla állt ekkor a ZTE élére, és a vezetésével 9 pontra megint meglépett kékben játszó csapata a záró 10 perc előtt (60-69), az utolsó negyedben pedig újfent 13 pontosra hízott az előnyük. Innen megint visszakapaszkodott az Alba, de amikor lehetőségük lett volna igazán szorossá tenni a meccset, jött egy-egy eladott labda vagy kihagyott dobás. Hiába tüntették el tehát a hazaiak a harmadik negyedben hét perc alatt majdnem a teljes, 22 pontos félideji hátrányukat, végül 88-80-ra így is a ZTE nyert, ezzel azonnal elvette a pályaelőnyt a párharcban.

A Falco-Körmend elődöntő is kísértetiesen hasonlóan alakult - itt a Körmend kezdett 2-11-gyel leginkább Kromah révén, de egy időkéréssel rendezte sorait Szrecsko Szekulovics, a szombathelyiek pedig Váradi, Tóth és Govens révén szép fokozatosan közelítették meg ellenfelüket. Volt már 1 pont is a hátrányuk, de Gibbs duplája zárta a negyedet (17-20). Légiósai vezetésével a Körmend a második negyed elején is ellépett 10 ponttal, de innen is volt rövid időn belül visszaút a vendéglátó számára, hiszen a 16. percben, Barham kosara után csak 4 pont volt a differencia a két fél között (31-35). Igazán nagy ezt követően lett a távolság a két csapat játékában, Kromah-val és Gibbszel nem tudott mit kezdeni a Falco, számolatlanul nyelték a hármasokat, így két és fél perc alatt 17 pontra nőtt a Körmend előnye (32-49), és a félidőben is megvolt még ebből 15 pont (38-53).

A fordulás után itt is óriásit fordult a játék összképe, hiszen hiába váltott kosarakat eleinte Pustahvar és Allen, Govens ezt követően megállíthatatlan volt, a 25. percben már három pontra hozta vissza csapatát (56-59). Gibbs állt a Körmend élére, de a szombathelyiek nagyon beindultak, többen is eredményesek tudtak lenni ebben az időszakban, ráadásul a lepattanókban is elképesztő fölénybe kerültek - Medford révén a 29. percben egalizáltak (67-67). A záró negyed előtt Smith duplájával két ponttal vezetett a Körmend, de Váradi triplája már a hazai vezetést jelentette a 32. percben (72-71). Megújultak a piros-feketék, Petty vezetésével, több jó védekezéssel és szerzett labdával csináltak egy 10-0-t (72-81), de Smith az egyik ziccerénél a derekára esett, így egy pár percig le kellett ülnie. Mindeközben Govens megint a Falco élére állt, de hiába volt rengeteg lehetőségük átvenni a vezetést, nem tudtak betalálni az igazán fontos helyzetekben. Govens végül a 38. perc végén egalizált egy hármassal (83-83), majd Pustahvar az ő leosztásából szórt be egy újabb trojkát, ezzel került előnybe a Falco. A Körmendnek lehetett volna sansza az egyenlítésre 88-86-nál, de a kihagyott Váradi-tripla után nem tudták leszedni a pattanót, a Falco a végén kipasszolta a körmendieket, így végül 89-88-ra győzött - borzasztóan nehezen, de megtartották pályaelőnyüket a szombathelyiek.

A meccsek statisztikáit megtaláljátok ezen a linken!

Foto, Slide - Szekeres Péter, zaol.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus