A ZTE honosított játékossal erősít

Daniel Tamir személyében 23 éves, 208 cm-es, magyar útlevéllel rendelkező izraeli centert igazolt a Zalakerámia ZTE KK csapata, adta hírül a klub hivatalos honlapja, a ztekosar.hu.

A ztekosar.hu alábbiak szerint számol be az átigazolásról:

"A magyar apa és nagymama miatt a következő bajnoki szezonban magyar státuszúnak számító Daniel Tamir a Hapoel Jerusalem csapatában nőtt fel (a friss Euroliga győztes Maccabi Tel-Aviv után az egyik legerősebb együttes), 2006 és 2009 között folyamatosan a korosztályos nemzeti válogatottak tagja volt és részt vett A-divíziós Európa Bajnokságokon. 2010 után a több játéklehetőség végett az izraeli másodosztályban több helyen is megfordult, legutóbb az Elitzur Yavne csapatában (ez volt Chad Timberlake és Kyle Wilson klubja) 18 meccsen átlag 14,1 perc alatt 6,6 pont és 3,4 lepattanó voltak mutatói.

A Zalakerámia ZTE KK által végzett hosszas orvosi, emberi és szakmai tényezőkre fókuszáló információgyűjtése után Daniel Tamir egy évre írt alá a kék-fehérekhez, és már augusztus elején, a felkészülés kezdetekor csatlakozik társaihoz. Lekli József és Czinger Zoltán után Daniel Tamir a ZTE harmadik játékosa az ún. ötös poszton, így a klasszikus palánk alatti sor már teljesnek nevezhető.

 

Raúl Jimenez így vélekedett új játékosáról:

- Az elmúlt hetekben azon dolgoztunk, hogy 5-ös posztra találjunk tehermentesítést Lekli Józsefnek. Növelni szeretném Czinger Zoli játékperceit, de a második számú center poszt még túl nagy teher lenne, így először a magyar piacon néztünk körben. Itt egyrészt kevés játékos is volt, és vagy a büdzsénk nem engedte az igazolást, vagy nem volt szabad kiszemelt kosaras. Ezek után került képbe Daniel Tamir, aki sérülése után terhelhetőnek tűnik, bizonyítani akar, harcos és palánk alatt erőszakos és képzett kosárlabdázó, középtávolról is eredményes, védekezésben hasznos és segíthet céljaink elérésében.

Lekli, Velkey, Czinger és Mohácsi után Tamir a Zalakerámia ZTE KK ötödik, szerződéssel rendelkező kosarasa. A tervek szerint további magyar játékosok és 3 külföldi alkothatja csapatunk 2014/15-ös keretét.

A ZTE történetében Dragoljub Krivacsevics után 18 évvel léphet újra kék-fehér színekben pályára magyar útlevéllel is rendelkező külföldi játékos."

 

Fotó - fibaeurope.com
Forrás - ztekosar.hu (Dallos Ádám) 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus