A ZTE lett a bronzérmes a Krasznai Kupán

A ZTE jól gazdálkodott első félidőben megszerzett előnyéből, kilenc ponttal legyőzte az Oberwartot, így megszerezte a bronzérmet a Krasznai Kupán.

Krasznai Kupa, bronzmeccs
Zalakerámia ZTE KK - Oberwart Gunners (osztrák) 76-67 (22-18, 19-11, 16-22, 19-16)

Zalakerámia ZTE KK: Simmons 10, Horváth 10/6, Benke 13, Szabó 12/3, Radic 7.
Csere: Doktor 2, Farkas -, Kovács 2, Jeffers 11, Mohácsi 6/6, Kis 3.

Az Oberwart: Dabney 21/3, Gregg 19, Szkutta 8/6.

A meccs teljes statisztikáját ezen a linken megtaláljátok!

A zaol.hu összefoglalója:

Pénteken a ZTE KK vereséget szenvedett a Falco KC együttesétől, így szombaton az egerszegiek az előző nap, a Sopronnal szemben alulmaradt osztrák Oberwarttal csaptak össze a torna harmadik helyezéséért. Az Oberwart a találkozó elején még vezetett, de aztán Horváth Ákos jókor esett kosaraival 9-11-re feljött. Az egerszegieknél jöttek a cserék, és Mohácsi két triplája már a vezetést hozta meg Bencze Tamás csapatának (19-14). A ZTE KK egyértelműen átvette az irányítást Jeffers és Radic is nagyon határozott volt a palánk alatt, Simmons pedig jól szolgálta ki a társakat passzaival.

A zalaiak egyre jobban elléptek (34-18), a ZTE KK fiataljait is csatasorba küldte. Az Oberwart a második negyedben 8 perc alatt mindössze két pontig jutott és csak a végén tudott közelebb kerülni. A második félidő elején viszont egyértelműen az osztrákok kezdtek jobban, olyannyira, hogy a 25. percre 45-42-re visszajöttek a meccsbe. Bencze Tamásnak időt kellett kérnie, a zalaiak Jeffers és Benke pontjaival újítani tudtak, de ezt a negyedet megnyerte az Oberwart. Az utolsó tíz perc 57-51-es egerszegi vezetéssel kezdődött és a ZTE KK kézben tartotta a találkozót. Szabó Zsolt kosarai után 68-53-ra módosult az állás, visszatért a pályára Simmons, aki ekkor már 12 gólpasszt jegyzett. A ZTE KK a végén már fiataljait is szerepeltetve megnyerte a mérkőzést, ezzel megszerezte a Krasznai Kupán a bronzérmet.

Forrás - zaol.hu
Foto - zaol.hu, Szekeres Péter

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus