A ZTE-nek keresztbe tett a 3X3-as világbajnokság

A Zalakerámia ZTE KK a Szolnok ellen november elején, a Vasas ellen december elején pótolja a 3X3-as vb miatt elmaradó meccseit - Bencze Tamás nyilatkozott a helyzetről.

A zaol.hu beszámolója a menetrend változásáról, illetve Bencze Tamás nyilatkozata a kialakult helyzetről:

A ZTE KK számára mindenképpen átrendeződik a pontvadászat eleje. A férfi 3X3­-as kosárlabda válogatott is meghívást kapott az október 11-­15. között Kínában megrendezendő világbajnokságra. A csapatnak Kerpel-­Fronius Balázs és Mohácsi Máté is tagja, így a ZTE KK második (Vasas) és harmadik (Szolnok) fordulóra kisorsolt találkozóit elhalasztják. Az új időpontok máris megvannak: a Szolnokkal november 6­-án, a Vasassal december 6­-án mérkőznek meg az egerszegiek, mindkétszer idegenben.

Bencze Tamás pedig nem kertelt, mert nem örül sem a módosításnak, sem pedig annak, hogy játékosait nélkülöznie kell.

- Korábban sem rejtettem véka alá a véleményemet ebben a dologban ­ hallottuk a szakvezetőtől. ­ A felkészülés során is közbejött egy ilyen, előre nem tervezett torna, ami a debreceni volt, ez a mostani pedig nemrég derült ki és a bajnokság elejét elveszi tőlünk. Az a bajom az egésszel, hogy előre nem tervezett tornák ezek. Amire igent mondtunk, a 3X3­-as Európa­-bajnokság volt, s tudtuk, hogy a két játékos ezen szerepel. Úgy állítottuk össze a felkészülést, hogy ezt bekalkuláltuk. Ám még egyszer mondom, ez a mostani kínai torna is egy előre nem tervezett esemény, ami alaposan újra átrendezi a csapat előre felépített programját.

Forrás - zaol.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus