Alexander Fomin az ASE új légiósa

A 30 éves, 206 centis Alexander Fomin érkezik az Atomerőmű SE-hez, ő a paksiak ötödik légiósa.

A kosarlabda.ase.hu számolt be az igazolásról:

A 30 éves, 206 centis Fomin elsősorban négyes poszton érzi otthon magát, de egyes források szerint a hármas poszt sem idegen tőle. A korábban az orosz U18-as ill. Universiade válogatottban is szereplő játékos fiatal korában a CSKA Moszkva kötelékében bontogatta szárnyait, majd több első ill. másodosztályú csapatot is megjárt hazájában, valamint Fehéroroszországban is lejátszott három szezont. Szerepelt a VTB-ligában is, tavaly pedig az orosz másodosztályban szerzett bronzérmet a Dynamo Moszkva csapatával, őt pedig beválasztották a szezon második legjobb ötösbe.

Az idei bajnokságban a BK Burevestnik Jaroslav gárdáját erősítette, melynek színeiben eddig 32 meccsen lépett pályára, 32 perc alatt pedig átlagosan 19.4 pont, 7.7 lepattanó, 1.8 gólpassz, valamint nagyjából 1-1 blokk és labdaszerzés került a statisztikai lapjára. Igazi vajkezű játékosról van szó, aki meccsenként majdnem két hármas süllyeszt el az ellenfél gyűrűjében, 42 százalékos hatékonysággal.

Fominnal szezon végéig tartó szerződést kötöttünk, aki már meg is érkezett Magyarországra. Újdonsült játékosunkat természetesen a magyar kupa döntőjére is szerettük volna benevezni, azonban az orosz klubjával kapcsolatos adminisztrációs problémák miatt ez meghiúsult, így a Kecskemét elleni hazai bajnokin fog debütálni a csapatban.

Forrás - kosarlabda.ase.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus