Alhaji Mohammed újra az Alba Fehérvár játékosa

Az előző szezonban is idény közben leigazolt játékos visszatért Dzunics Braniszlav együtteséhez.

Az albakosar.hu számolt be az igazolásról:

Február első hetében érkezett hozzánk,a BC Mures együttesétől, a két héttel később rendezett és a Szolnok ellen hatalmas csatában, egy ponttal megnyert kupadöntőben még nem lépett pályára, a kispadon, tréningruhában figyelte a kisalföldi finálét. Ő lett az Alba hatodik légiósa Taylor, Edwards, Shepard, Burgess, Farr után. Egyre nagyobb szerepet kapott az együttesben, kulcsfigurának számított, a június derekán, a Falco elleni, 78-71-re megnyert bajnoki döntő mindent eldöntő, ötödik mérkőzésén csapatunk második legeredményesebbje volt, 15/3 ponttal jelentkezett. Mindössze a 18 pontig jutó Winston Shepard szerzett nála többet. Mohammed az ügynökén keresztül már többször jelezte, szívesen visszatérne Fehérvárra, ahol kiválóan érezte magát. Ez most bekövetkezik, a 36. születésnapját pár napja, október 29-én ünneplő kosaras a hétvégén érkezik, szerződése a szezon végéig szól.

- Hosszas tárgyalások után sikerült megállapodnunk a tavalyi bajnokcsapatunk meghatározó játékosával, a csapatnak szüksége van egy ilyen típusú kosarasra, aki jól ismeri a klubot, a filozófiánkat. Tavaly már bizonyított nálunk, bízunk abban, hogy játékával ezúttal is hozzájárul csapatunk eredményes szerepléséhez, rutinjával, tapasztalatával segíti a fiatalokat. A céljaink nem változtak, a bajnok és kupagyőztes együttesnek más elképzelése nem lehet, mint a megszerzett címek megvédése – közölte Simon Balázs ügyvezető.

A vezetőedző, Dzunic Branislav is örül korábbi játékosa visszatérésének.

- Amikor a sérüléshullám elkezdődött nálunk, már felvetődött, hogy Mohammedet ismét leigazoljuk, az utóbbi időszakban többször beszéltünk róla. Remélem, a jelenlegi nehéz helyzetben tud segíteni, biztosan idő kell, mire ismét felveszi a ritmust, de az mindenképpen előny, hogy mi ismerjük őt, ő pedig minket. Jó meccsei voltak az elmúlt szezonban, meghatározó játékosnak számított, de nem a múlttal foglalkozunk, hanem a jövővel. Alhaji tudja azokat a pluszokat, amik az utóbbi időszakban hiányoztak a játékunkból. A nyáron talán hibáztunk, amikor nem próbáltuk megtartani Brandon Taylort és Mohammedet. Utóbbi most visszatér közénk.

Forrás - albakosar.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus