Amerikai hátvédet igazolt a KTE-Duna Aszfalt

A német másodosztályból, a ProA-ból igazolt amerikai légióst a KTE-Duna Aszfalt - Rod Camphor augusztus végén 10 napos próbajátékra érkezik Kecskemétre.

A ktekosar.com beszámolója:

Immár csak kisebb változtatások várhatók a KTE-Duna Aszfalt játékoskeretében az augusztus 15-i szezonkezdet előtt. Forray Gábor megtalálta az új légióst.

Forray Gábor játékoskeretének zöme már hónapokkal ezelőtt összeállt, a vezetőedző pedig a játékosok és a csapat szerkezetének ismeretében két posztra szeretett volna új embert hozni.

Három hete így érkezett a csapathoz a 22 éves center, Molnár Márton, és most megtalálta a mezőnyposztra hiányzó kosarast is. Az amerikai Rod Camphor augusztus végén érkezik Kecskemétre, és ha a 10 napos próbajátékon megfelelő teljesítményt nyújt és meggyőzi nélkülözhetetlenségéről a szakmai stábot, akkor egy évig marad Kecskeméten. A 191 cm magas, 94 kg-os, 24 éves Camphor a Bayer Leverkusen játékosa volt az előző szezonban, a ProA ligában 15,2-es pontátlagot, 3 lepattanót és 4,3 gólpasszt átlagolt 29 perc alatt. Az ezt megelőző szezonban a litván élvonalban szerepelt, itt 12,6-os pontátlaga, 3,4 lepattanója és 3,3 gólpassza volt. Előtte az Egyesült Államokban, az Oklahoma egyetem csapatában kosarazott.

„Elsősorban olyan játékost kerestem, aki a már meglévő és évek óta működő szerkezetbe, az alaptaktikánkba beleilleszthető, kettes és egyes poszton szerepeltethető, passzolós, erős, no és csapatban gondolkodik – világított rá a döntése hátterére Forray Gábor. – Természetesen nem csupán a játéktudása alapján választottam Rod Camphort, több forrásból szereztem információt a jelleméről, személyiségéről is, végül mindez így együtt győzött meg arról, hogy ő lehet a jó választás.”

Forrás - ktekosar.com

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus