Ankétot tartott a Falco

Ma 17:30-tól tartotta szurkolói ankétját a sárga-fekete alakulat a Sugár Úti Sportcsarnok büféjének különtermében. A leglényegesebb kérdések között felmerült Kálmán László helyzete, de tisztázódott a Falco név kérdése is.

Gráczer György, a klub ügyvezető igazgatója köszöntötte először a szimpatizánsokat, majd a 2013/2014-es szezon célkitűzéseit taglalta, beszélt a csapat felépítéséről és a költségvetésről is. Az idei bajnokságot teljesen új felállással kezdi meg a társaság, hiszen 7 (!) fiatal is lehetőséget kap a bizonyításra, valamint 3 új játékos is érkezett. Ennek ellenére a cél továbbra is a legjobb 8 hely valamelyikének megszerzése és a playoffban való helytállás. Ugyan a klub költségvetése magasabb lett, ám annak egy részét az utánpótlás nevelésre fordítják, így körülbelül ugyanakkora összeg marad a felnőtt egyletre, mint tavaly, amellyel a középmezőnyben helyezkedik el a sárga-fekete együttes. Gráczer György megjegyezte még, nem lesz könnyű dolga csapatának, az idei bajnokságot sokkal erősebbnek és kiegyensúlyozottabbnak véli, mint az elmúlt ideit. Valamint tisztázódott egy nagyon fontos kérdés is: a FALCO név és a hozzá tartozó szimbólumok 10 évre újra a csapat tulajdonában maradhatnak.

Ezután Bencze Tamás vezetőedző vette át a szót, aki szintén megerősítette, hogy már januárban felmerült a fiatalítás kérdése, ennek eredményeképpen láthattuk már tavaly Váradi Benedekéket a keretben. Ez persze veszélyekkel járhat, hiszen lehetnek olyan mérkőzések, amikor nagyon elkapják a fonalat, de akadhatnak olyan összecsapások is, amikor egymás után több vereség is becsúszhat.

Majd az edző, a sokakat foglalkoztató Kálmán László kérdést is megválaszolta. Elmondta, hogy a „legendás nyolcassal” közös megegyezés született arról, hogy befejezi Szombathelyen játékosi pályafutását. A 40 éves játékmester már nem tudta vállalni az eddig rá osztott 30 perc körüli játékidőt, így szüksége volt a gárdának egy 1-2-es posztos idegenlégiósra. Emellett a tehetséges ifjoncok is pályán lehetnek akár 10 percet is - ha jó formában vannak - így megeshetett volna az, hogy egy-egy mérkőzésen Kálmán nem léphetett volna parkettre vagy csak 5-10 perceket. Ráadásul egyéb elfoglaltságai mellett kevesebb edzésen tudott volna részt venni a szombathelyi ikon, így inkább amellett döntöttek, hogy játékosként befejezi NB I-es pályafutását a Falconál.

Szó esett Kálmán László mezének visszavonultatásáról és búcsúmérkőzéséről is, amelynek megszervezését az Önkormányzat és a Pannon Sport vállalta magára. Előreláthatólag erre november elején kerül majd sor és a Kálmán László által meghívott játékosok vesznek majd részt rajta. A nyolcas mezt ezek után egyik játékos sem viselheti, erre csak azért került sor a IV. Horváth Zoltán Emléktorna pénteki felkészülési mérkőzésén, mert abban a garnitúrában csak 4-15-ig volt a számozás, így a 12 fős keret kénytelen volt használni.

Az ankét végén Falcos nyeremények kerültek kisorsolásra, ahol a fődíj egy 2013/2014-es szezonra szóló bérlet talált szerencsés gazdára. 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus