Anthony Lee a Jászberény új játékosa

A jó nevű Ohio State egyetemen végző Anthony Lee a Jászberényi KSE legújabb játékosa.

A 206 centi magas Anthony Lee lesz a Jászberényi KSE egyik magasembere, tudhattuk meg magától a játékostól még szombaton este - instagramjára rakta fel, hogy aláírt, méghozzá Magyarországra, a Jászberényhez.

Lee három évig a szintén nem rossz Temple egyetem játékosa volt. Első idényében, 2011/12-ben 17.9 perc alatt 5 pontot, 5.2 pattanót és 1.2 blokkot átlagolt, viszont támadásban egyre nagyobb lett a szerepe ezt követően, így harmadévesen már 31.1 perc, 13.6 pont, 8.6 pattanó és 0.9 blokk voltak a mutatói.

(Azt is hozzá kell tenni, hogy a Temple hosszú idő óta leggyengébb szezonját futotta ebben az ominózus 2013/14-es idényben, 9-22-t produkáltak és az AAC konferencia utolsó előtti helyén végeztek úgy, hogy előtte hat évig folyamatosan ott voltak az NCAA nagy tornáján, ebben a szezonban pedig még a második számú év végi tornára, a NIT-re sem hívták meg őket.)

Végzősként került át az Ohio State Buckeyeshoz - a szolnoki Aaron Craft egy évvel korábban végzett, így nem játszottak együtt, az idei draft 1/2-esével, D'Angelo Russell-lel viszont igen -, ahol 21 mérkőzésen sokkal kisebb szerepet kapott, 11.0 perc alatt 3.4 pontos és 2.3 pattanós statisztikákat hozott össze, nem volt meglepetés, hogy nem kelt el a drafton. Meg kell jegyezni, hogy több sérüléssel is bajlódott az idény során, a nagyobb egyetem mellett ez is közrejátszott abban, hogy nem volt annyit a pályán.

Tipikusan a palánk alatt, leginkább csak a festékben próbálkozik dobásaival, hiszen az egyetemi évei alatt összesen 6 hármast emelt rá 113 találkozó alkalmával. Elég jó pattanózónak számít, de a büntetőkkel még meggyűlhet a baja: második és harmadik évében 65% környékén értékesítette az egypontosokat, ami már elfogadható kategória, első idényében viszont 60% alatt maradt, tavaly pedig csak 52.6% volt a vonalról.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus