Augustus Gilchrist az Alba új légiósa

Új játékossal erősödik az Alba Fehérvár, ugyanis a 4-es és 5-ös poszton használható Augustus Gilchrist érkezik hozzájuk Olaszországból.

A csapat hivatalos honlapja, az albakosar.hu számolt be az igazolásról:

Augustus Gilchrist a TLI-Alba Fehérvár új, amerikai légiósa. A 26 éves, 208 centiméter magas, 109 kg súlyú, 5-4-es poszton egyaránt bevethető center a szezon végéig írt alá szerződést.

A hosszas tárgyalások eredményre vezettek, megszületett a megegyezés, a tengerentúli Augustus Gilchrist az olasz élvonalban szereplő, az utóbbi évtizedekben a kontinesen is meghatározó együttesnek számító Virtus Granarolo Bologna csapatától érkezik. Minden jel arra mutat, megfordult a trend, ugyanis míg az utóbbi időszakban a koronázó városi együttestől igazoltak játékosok Itáliába, ezúttal onnan érkezik kosaras. Hanga Ádám, Damian Hollis és Ronald Moore az Albától szerződött a taljánokhoz és jelenleg is ott pattogtat, Avellinóban, Cantuban, illetve Casertában, ami egyértelműen bizonyítja a közelmúlt fehérvári kiválasztó és nevelő munkájának hatékonyságát.

A 26 esztendős, tengerentúli center egyetemi tanulmányait az USF-en, Floridában végezte, majd részt vett a Portsmouthban tartott, meghívásos edzőtáborban, ahol 13 pont és 16,7 lepattanó volt az átlaga. 2012-ben az NBA nyári ligájában szerepelt, a Sacramento Kings színeiben. Tavaly a D-League-ben bizonyított, a 2014-15-ös szezont megelőzően került Bolognába. A klubbal két héttel ezelőtt, közös megegyezéssel bontott szerződést. Érkezésével a TLI-Alba a palánk alatt erősödik, ami reményeink szerint magával hozza a gárda eredményesebb szereplését.

Forrás - albakosar.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus