Az Alba lesz a Falco ellenfele a döntőben

Bár a ZTE az első három negyedben végig vezetett, az utolsó 10 percre elfáradt, az Alba fordított, 79-74-re győzött - a székesfehérváriak ezzel 3-1-re megnyerték az elődöntőt, így ők lesznek a Falco ellenfelei a fináléban.

Mindkét oldal teljes fegyverzetben állt ki a meccsre, a hazaiaknál Ubilla, Norfleet és Benke Szilárd is vállalta a játékot, míg a vendégeknél Edwards is bevethető volt. A meccs elején még úgy ahogy tartotta magát az Alba az Ubilla, Benke és Drungilas vezette ZTE-vel szemben, de ahogy elkezdett sülni Norfleet keze is, úgy lépett el azonnal Bencze Tamás együttese a 8. perc végére (27-13). A túloldalon Taylor volt a triplafelelős (ő és Norfleet is 3-3 hármast szórtak be az első negyedben), a vendégek egy 8-0-s szakasszal zárták le a negyedet, így mindössze hat pont volt a hátrányuk (27-21). A második negyedben kisebb volt a hullámzás - a ZTE ugyan kétszer el tudott lépni 10 pontra, de az Alba jóval közelebb tartotta magához ellenfelét előbb Edwards, majd leginkább Shepard kosarainak köszönhetően. A hazaiak sok büntetőt is hibáztak, de Mohácsi triplája 7 pontos ZTE-előnyt jelentett a félidőben (43-36).

A fordulás után egy ideig tartotta ugyan 10 pont körül előnyét a zalaegerszegi alakulat, de Shepard és Lóránt, majd leginkább Keller Ákos pontjaival sikerült az Albának 5 pont környékére lejönnie. A hazaiak ugyan mindent megpróbáltak, de a vendégek amerikai játékosai is felléptek, Edwards és Mohammed is hozzászólt a tánchoz, így a ZTE már nem tudott meglépni ellenfelétől, mindössze három pont volt a távolság 10 perccel a vége előtt (62-59). A záró felvonásban a ZTE leginkább támadásban esett vissza, összesen két büntetőre futotta az erejükből 4 perc alatt, így az Alba Farr, Shepard és Taylor révén fordított a 34. percre, először vezettek a meccsen (64-66). A hazaiak büntetőkkel próbálták tartani a lépést Dzunics Braniszlavékkal, ami egészen az utolsó másfél percig nem tűnt elegendőnek - ekkor előbb Szabó Zsolt szórt egy hármast, majd Mohácsi Máté jutott két büntetőhöz, de csak a második ért célba (74-75), amikor 36 másodperc volt hátra. Kimaradt a fehérvári triplakísérlet, de Lóránt leszedte a támadópattanót, Edwards beszórta a két büntetőt 6.9 másodperccel a vége előtt, a ZTE kihagyta a triplát, Shepard még bedobott két egypontost, így végül 79-74-re győzött az Alba.

Ezzel a Fehérvár 3-1-gyel lezárta a ZTE elleni elődöntő sorozatot, és ők lesznek a Falco ellenfelei a fináléban.

A meccs statisztikáját ezen a linken éritek el!

Foto, Slide - kosarsport.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus