Az Albáé az első kiemelés a rájátszásra, a Falco a második

Az Alba a Körmendet, a Falco pedig a ZTE-t győzte le, így kialakultak a rájátszás párosításai - Alba-KTE, Falco-Kaposvár, Körmend-Pécs és ZTE-Szolnok negyeddöntők lesznek.

Ma megrendezték a felsőházi középszakasz utolsó fordulóját, ahol eldőlt az első négy pozíció sorsa.

A listavezető Alba Fehérvár-Puebla Plus a Terry Allent már bevető Egis Körmendet fogadta - jobban kezdtek Lóránték, de a vendégek triplái nagyon sültek a találkozó első hét percében, 15-11 után futottak egy 13-0-s szakaszt, így 9 ponttal vezettek Gasper Potocnikék (15-24). Ezt követően nem jöttek a külső dobások, az Alba egy 10-0-val fordított is a negyed végére (25-24). A második negyedben Kromah és Smith révén vezetett, tartotta magát a vasi gárda, de a hazaiak Keller Ákos 2+1-ével és Mohammed triplájával megléptek a 16. percben, a félidőben 5 ponttal vezettek (49-44), a fordulás után pedig egyértelműen az ő akaratuk érvényesült már. Keller Ákos újabb 2+1-ével lett meg a közte 10 (59-49), de Markovics és Mohammed is jól játszottak. Két triplával visszajött 10-en belülre még a piros-fekete együttes, de Shepard révén jobban sikerült a negyed vége a vendéglátónak, 14 ponttal vezettek az utolsó 10 perc előtt (77-63). Mindent megpróbált a Körmend a záró negyedben, 5 pontra még lejöttek egyszer (89-84), de igazán szorossá már nem tudták tenni a meccset. A székesfehérváriak végül 105-96-ra győztek, ezzel eldőlt, hogy ők nyerik a középszakaszt és várhatják első helyről a rájátszást, míg a Körmend harmadik lesz a másik meccs eredményétől függetlenül.

A másik összecsapáson az eddig a pontig ebben a bajnokságban hazai pályán még veretlen Falco-Vulcano Energia KC Szombathely a Zalakerámia ZTE KK gárdáját fogadta. Az első percekben a hazaiak alig voltak a pályán, egy 15-4-es első 7 perccel nyitott a ZTE Ubilla és Drungilas pontjaival. Elkezdett éledezni a Falco, a negyed végén már csak 5 pontos hátrányuk volt (15-20), aztán a 14. percben fordítottak is (26-25), onnantól pedig fej-fej mellett haladt a két együttes, a félidőben kettővel vezettek a hazaiak (40-38). A fordulás után Bencze Tamás együttese felvette a fordulatszámot, megint fej-fej mellett haladtak a felek, de ezúttal inkább a ZTE vezetett. 53-53 után nyitott egy 5 pontos előnyt a vendég gárda, amely meg is maradt a felvonás végéig (63-68), ám a záró játékrész Govens parádéjával indult, pillanatok alatt berámolt 8 pontot a Falco amerikai dobóhátvédje, így a 33. perc végére már csapata vezetett (73-71). Nagyon beragadt a ZTE, egy kisebb hullámvölgy után a vendéglátók viszont újra elkezdték a ponttermelést, az utolsó 3 percre már 83-71-gyel fordultak a csapatok, végül pedig 88-80-ra győzött a Falco, így megszerezte a második helyet - a ZTE a vereségével a negyedik pozícióba csúszott vissza.


Mindez azt jelenti, hogy az Alba Fehérvár-Puebla Plus maradt az első a középszakasz után is (24-10), a második a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely (22-12), a harmadik az Egis Körmend (22-12), a negyedik pedig a Zalakerámia ZTE KK (22-12) lett - itt a hármas holtversenynél a Falco mérlege 3-1 a minitabellán a középszakaszban az egymás ellen lejátszott találkozókon, a Körmendé 2-2, a ZTE-é 1-3, így alakult ki a sorrend. Az már korábban biztossá vált, hogy a Szolnoki Olaj KK lesz az ötödik (20-14), a középházból pedig a PVSK-PANNONPOWER a hatodik (20-14), és ahogy arról tegnap olvashattatok már, a Kaposvári KK szerezte meg a hetedik helyet (19-15), a KTE-Duna Aszfalt pedig a nyolcadikat (18-16).


A rájátszás negyeddöntőinek párosításai

Alba Fehérvár-Puebla Plus (1.) - KTE-Duna Aszfalt (8.)
Falco-Vulcano Energia KC Szombathely (2.) - Kaposvári KK (7.)
Egis Körmend (3.) - PVSK-PANNONPOWER (6.)
Zalakerámia ZTE KK (4.) - Szolnoki Olaj KK (5.)

Foto, Slide - kosarsport.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus