Az emberi tényező volt a legfontosabb az Alba légiósainál

Simon Balázs ügyvezető beszélt hosszabban a nyári változásokról és az idei célokról.

fotó: albakosar.hu

Simon Balázs elmondta, hogy nagy változáson ment keresztül a csapat, hiszen edzőcsere történt, szlovén mesteredzővel erősítettek, aki megnyerte korábban a Lengyel Kupát és a szlovén bajnokságot is. Vojvoda Dávid és a fiatal magyar mag maradt, de a csapat többi részét más elvek szerint építették fel. Törekedtek arra, hogy rutinos magyar játékosok érkezzenek - Szabó Zsolt remek szezont futott tavaly és ismeri a fehérvári közeget, a válogatottban is bemutatkozó Pongó Marcell pedig már nemzetközi rutinnal felvértezett, de még mindig fiatal húzóember lehet. 

A légiósoknál a vezetőedző kérésének megfelelően igyekeztek speciális mixet összerakni, amelyben amerikai és európai játékosok is egyaránt megtalálhatóak - a legfontosabb az emberi tényezők minél jobban történő feltérképezése volt. Ennek köszönhetően szépen alakul a csapat kohéziója, egy olyan gárda formálódik, amely jól játszik, küzd a végsőkig és megfelel a fehérvári közönség elvárásainak. 

Az idei elvárásokra kitérve a minimális elvárás a bajnokságban az elődöntőbe kerülés, vagyis hogy versenyben legyenek a nemzetközi kupás helyekért. Nehéz lesz, mert mindenki folyamatosan fejleszti a csapatát, a Falco és a Szolnok idén is nagyon erősnek tűnik, a DEAC is erősödött, és biztos benne, hogy a tavalyi Szedeákhoz hasonlóan idén is lesz 1-2 olyan csapat, amely meglepetést fog okozni. A bajnokság évről évre kiegyensúlyozottabb, de ettől függetlenül az Albának reális az esélye a legjobb négy közé jutásra.

A felkészülés jól sikerült, sok edzőmeccset játszottak, a hosszabb külföldi túrákon pedig összekovácsolódott a gárda. A sorsolás nagyon nehéz, hiszen a Paks ellen kezdenek, érkezik a Falco, majd mennek Debrecenbe, de a látják a potenciált, ami remélhetőleg ki fog jönni a tétmeccseken. 

Az Albánál elkezdődött a bérletárusítás, minden információ megtalálható a csapat honlapján, Facebook- és Instagram-oldalán. Nagyon várják, hogy újra szurkolók előtt játszhassanak, arra kér mindenkit, hogy a szabályokat tartsák be. 

 

A magyar kosárlabdáról szóló cikkeink elkészülését a PEAK Sport Magyarország támogatta.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus