Az ország talán legnagyobb potenciálú centere Szolnokon

Az Óbudai Kaszások 18 éves, 210 centis reménységével, Peringer Balázzsal már a jövőt is építik az Olajnál

A klub hivatalos sajtóközleménye: "A Szolnoki Olaj KK szerződést kötött Peringer Balázzsal. Az U20-as válogatott center az Óbudai Kaszásoktól érkezett, amennyiben a szükséges játékengedélyeket a Klub megkapja, a hétvégi mérkőzésen pályára is léphet."

"Hatalmas elismerés érte a Kaszások Kosárlabda Akadémia utánpótlás-nevelő munkáját. Az átigazolási időszak utolsó napján hivatásos szerződést kötött akadémiánk egyik legígéretesebb játékosával, a 210 cm magas, U20-as válogatott Peringer Balázzsal az NB1/A csoportjának címvédője és a jelenleg is bajnok-esélyes Szolnoki Olaj KK csapata.

A Szolnoki Olaj hosszú távra tervez Balázzsal, aki maga is tudja, hogy még rengeteget kell fejlődnie. Amennyiben az elmúlt években mutatott fejlődési irányt tartani tudja, akkor igen szép jövő áll Balázs előtt. A Szolnoki Olaj első számú csapata jelenleg az Adria Ligában jeleskedik, a magyar bajnokságba a középszakaszban fog csatlakozni hamarosan. Mellette az NB1/B csoportjában üzemelteti a fiókcsapatát. E csapatban Balázs rendszeres játéklehetőséghez juthat, de csak rajta múlik innentől, hogy mikor láthatjuk a bajnokesélyes első számú szolnoki csapatban is.

Balázzsal olyan hamar történtek az események, hogy még a csapattársaitól és az edzőitől sem volt alkalma elköszönni szolnoki megjelenési kötelezettsége miatt, de reméljük erre a közeli jövőben sor fog kerülni, hiszen mindenki kedvelte őt pozitív személyisége és példamutató hozzáállása okán.

Balázs felkészítését Varga Mátyás szakmai felügyelőnk vezette, akinek segítéségére volt Kertész István NB1-es vezető edzőnk és Farkas László korábbi utánpótlás edzőnk is. Nekik is gratulálunk a játékossal elért óriási fejlődéshez.

Mi azon fogunk továbbra is dolgozni, hogy folytassuk az NB1/A csoportjára alkalmas játékosok képzésének sorát, hiszen e körben nem Balázs volt az első, és bizonyosan nem is az utolsó." - írja az Óbudai Kaszások hivatalos honlapja.

A nemzetközi szinten is kiemelkedően jó alkattal rendelkező magasember már bő egy éve játszik a felnőtt mezőnyben, ebben a szezonban 7,9 pontot, 4,5 lepattanót és majdnem 1 blokkot átlagolt 15 mérkőzésen a Kaszások B-csoportos csapatában, tette mindezt 60%-os mezőnymutatóval, átlag 18,5 játékperc alatt.

Forrás: kaszasok.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus