Az összeszokott Szedeákot fogadja az újonc DEAC

A hazaiak szerint nem rajtuk van a teher - a Szeged kellemetlen stílust játszik - a vendégek nem csak Lilovra készülnek. 

Vége a várakozásnak, pénteken 18 órakor megkezdődik a 2017/2018-as szezon az NBI/A-csoportos férfi bajnokságban. A játéknapon egyetlen találkozót rendeznek, az újonc Debrecen fogadja a tavalyi playoffról épphogy lemaradó és a csapat nagy részét együtt tartó Szegedet.

"A legnagyobb erősségük a szegedieknek, hogy a csapat magja már több éve együtt kosárlabdázik, jól ismerik egymást, egy összeszokott társaságról van szó. A rutinos játékosok, és a feltörekvő fiatalok nagyszerű egyveleget alkotnak, ráadásul a szerkezetük is kellemetlen, hiszen szinte mindenki tud háttal a gyűrűnek is játszani" - mondta a szegedi születésű Molnár András a debka.hu-nak.

"Az a teher, ami a győzelmi kényszer miatt rajtunk volt a másodosztályban, most lekerült rólunk, azt gondolom, hogy felszabadultan kell játszanunk pénteken. Nem mi vagyunk a mérkőzés esélyesei, de a nyomás már a Szedeákon van, tőlük mindenki elvárja, hogy nyerjenek az újonc otthonában. Felkészültünk az ellenfélből, azon leszünk, hogy rögtön az első fordulóban meglepetést szerezzünk" - tette hozzá Molnár.

Az összecsapás érdekessége, hogy a szegediek tavalyi dobógépe, Ivan Lilov már a Debrecent erősíti. "Természetesen győzelmet várok a szezonnyitón, de nagyon nehéz meccs lesz. A Szedeák majdnem minden játékosát megtartotta tavalyról és már játszottak együtt egy évet, ez nagyon nagy plusz számukra" - mondta a Kezdő5.hu-nak adott interjújában a bolgár.

Természetesen már a szegediek is nagyon készülnek az összecsapás, bár Andjelko Mandics vezetőedzőt kicsit aggasztja, hogy nem nagyon tudtak mérkőzést játszani a felkészülés során teljes kerettel. "Kis probléma, hogy csak egy meccset tudtunk teljes kerettel játszani a tizenegyből. Ezzel együtt meg vagyok elégedve, de persze péntektől sokkal jobban kell kinéznünk" - mondta a tréner az Aréna kérdésére.

"A Debrecennek több jó játékosa van, elég ha Ivan Lilovon kívül megemlítem Molnár Andrist, akit szintén jól ismerhetünk. Több olyan játékosuk van, aki képes húsz pontot, vagy annál többet dobni egy meccsen, nem csak Ivanra kell figyelni. De azt azért mondhatjuk, hogy ő lesz a csapatuk legjobb játékosa idén" - tette hozzá Révész Ádám, a Szeged centere.

fotó: debka.hu

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus