Az SKC is belevágott

Tegnap délelőtt, egyelőre hét játékossal megkezdte a felkészülést a Sopron KC - a vezetőség még három légiós leigazolását tervezi. 

A Sabáli Balázs vezette szakmai stáb első lépésben Bán Tibornak, Dénes Gábornak, Élő Bálintnak, Molnár Mártonnak, Kántor Olivérnek, Pongrácz Leventének és Takács Norbertnek tart foglalkozásokat. Ezek, amint azt a csapat vezetőedzője elmondta, meglehetősen változatosak lesznek. A héten a tervek szerint három tréning zajlik majd teremben, a többi erősítő teremben, valamint szabadban, erdőben atlétikai jellegű edzés lesz. A gárda két, a múlt hét végéig a válogatottnál készülő játékosa, Ruják András és Tóth Gergely egy hét pihenőt kap, ők jövő héten csatlakoznak a társasághoz. 

A két, már leigazolt légiós, Hernst Laroche és Rodney Cooper 24-én érkezik s kapcsolódik be az edzésmunkába. Sabáli Balázs reméli, addig a másik három légiósa is meglesz a csapatnak, és a szakvezető abban is bízik, hogy két hét múlva már a teljes keret együtt tud készülni. Még a kettes, a négyes és az ötös posztra keres külföldi kosarasokat a Sopron. 

Augusztus utolsó hétvégéjén a Soprontól 24 km-re lévő ausztriai Steinbruchban két osztrák gárda, a Güssing és a Mattersburg, valamint a szlovén Domzale társaságában nemzetközi tornára utazik az SKC. Ugyanezt teszi két héttel később is, akkor szintén Ausztriában, Güssingben lép pályára a gárda a helyi együttes, a patinás szlovén Olimpija Ljubljana, valamint a bajnok és kupagyőztes Szolnok társaságában. Szeptember 15-én Zalaegerszegen játszik edzőmeccset a Sopron, 23-a és 25-e között pedig ugyanott, az ezúttal hétköznapokon rendezendő Göcsej-kupán szerepel. Egyelőre ez tűnik biztosnak, de Sabáli még 3-4 edzőmeccset szeretne játszani csapatával az október 3-án kezdődő szezont megelőzően.  

fotó, slide: kosarsport.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus