Az U20-as Budapest-válogatott első két meccse

Az EYBL-re készülő fővárosi fiatalok a B-csoportos Honvéd pályáján szoros meccsen kikaptak, ám a Kaszásokat legyőzték idegenben!

Budapest Honvéd - Budapest Válogatott (U20) 80 - 77

A Sárosi Bulcsú edzette, első felkészülési találkozóján még negyedenként játszatott ötösökkel felálló Budapest-válogatott érthető okokból gyengébben kezdett a felkészülés közepén járó, szintén igencsak fiatal Puskás-had ellen, ám az egyébként a Honvéd Akadémiáján pallérozódó Kerpel-Fronius Gáspár (14 pont, 2 szerzett labda) és a negyedik negyedben extra kosarakat szerző Vasas-nevelés, Kiss Barnabás (8 pont, 6 kiharcolt fault) révén bő kétszámjegyű hátrány után feltámadt a negyedik etapban, és egy labdán múlt, hogy nem érte utol a 24 pontos, 8 lepattanós Haris Róbert húzta hazaiakat. Ezzel együtt a rigai U20-as EYBL fordulóra készülő fiataloknak nem volt szégyenkezni valójuk, pláne, hogy a vasárnapi találkozó után rögtön másnap a papíron jobb játékerőt képviselő Óbudai Kaszások pályáján voltak hivatalosak edzőmérkőzésre.

A Honvéd legjobb dobói: Haris 24/6, Sebők B. 14, Szalay Á. 13/3.
A Budapest-válogatott legjobb dobói: Kerpel-Fronius 14/3, Nshimba 10/3, Andrássy 9/3.

Óbudai Kaszások - Budapest-válogatott (U20) 71 - 81

A békési felkészülési tornáról hazatérő Kaszások egyedül a rutinos centerre, Szeleczki Istvánra nem számíthattak, ám a Salgótarjánból elhozott Jaroszlav Gorszkival a soraikban már a keleti Top 4-re is esélyesnek tartják őket keretük erősségét elnézve. Ezt figyelembe véve már az is komoly fegyvertény, hogy a zömében 97-98-as születésű játékosokból álló Budapest-válogatott szoros derbit tudott vívni Kertész István tanítványaival idegenben. 

A szintén külön ötösökkel felálló Sárosi-alakulat a kiválóan játszó Kerpel-Fronius és a palánk alatt masszív Andrássy Géza (11 pont, 2 blokk), Joel Nshimba (10 pont, 5 lepattanó) párossal a hajrában érvényesíteni tudta frissességbeli előnyét és lendületből behúzta a hajrát, melyben a MAFC-os Iványi Kristóf két triplájával komoly érdemeket szerzett a fiatalok szép győzelmében.

A Kaszások legjobb dobói: Sebők T. 19/9, Gorszki 14, Tóth B. 10/3, Mondzinger 10.
A Budapest-válogatott legjobb dobói: Kerpel-Fronius 19/6, Andrássy 11/3, Nshimba 10.
 

A Budapest-válogatott további programja:
szeptember 11. péntek
edzések: Kada utca

szeptember 12. vasárnap, 18:00
Promontor utca
Edzőmérkőzés a Budafok NB I/B-s csapatával

szeptember 16., szerda, 16:00
edzés: Vasas Sportcentrum

Az European Youth Basketball League első fordulóján szeptember 17-20-án játszanak majd a fővárosi fiatalok, méghozzá a lettországi Rigában.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus