Báder Márton visszatér az Olajhoz

Báder Márton klubigazgatóként vagy csapatvezetőként visszatér a Szolnoki Olaj KK-hoz, új főszponzora is lesz az együttesnek.

A szoljon.hu interjúja:

– A kosarasok teljesítménye már jobban hullámzik. A bajnoki címek bizonyos értelemben elkényeztették a szurkolókat, és az Olaj most „csak” a harmadik helyen áll a magyar bajnokságban.

– Induljunk kicsit messzebbről. A jövő év, vagyis a 2017-18-as lesz a 20. bajnoki idény, amikor elnökként vagy tulajdonosként vezetem a klubot. Gráczer Gyurival (a Falco ügyvezetője, a szerk.) beszélgettünk a múltkor, és megállapította, hogy valószínűleg én vagyok őt követően a második olyan jelenleg is aktív vezető, aki ennyire régóta benne van a kosárlabdában. Ezen eddig soha nem gondolkodtam.

Gyurinak egyébként is nagy tisztelője vagyok, ő egy legenda, aki 36 éve meghatározó alakja a vasi és a magyar kosársportnak. Egy végtelenül korrekt sportvezető. Én csak azt tudom, hogy kis túlzással a fél életem ebben a sportágban töltöttem. Természetes, hogy 20 évig nem lehet mindig egyforma erős a játékosállományunk.

Ennyi idő alatt nyilván előfordul, hogy hullámzik a játékunk, de én ezt a két évtizedet egészében tekintem. Az eddigi 19 év során 6 bajnoki címet nyertünk és hatszor voltunk kupagyőztesek. A bajnokságban tizenkétszer, a Magyar Kupában pedig tizenegyszer voltunk a legjobb 4 között. Ezek a számok önmagukért beszélnek, ilyen eredményt senki sem tud felmutatni a jelenlegi kosárlabdában.

A 20. szezonunknak pedig egy nagyon erős csapattal szeretnénk nekivágni, eredményesen szerepleni a hazai és a nemzetközi mérkőzéseken. A jövő év legfontosabb feladata ezek mellett, hogy a közönség és a csapat újra egymásra találjon, rajtunk ez nem fog múlni.

– Mégis hallani arról, hogy távolodna a kosárlabdától, és ez akár a kosárlabdaklub tulajdonosi viszonyaira is kihatna. Van alapja ezeknek a pletykáknak?

– Szó sincs távolodásról, sőt! (nevet) A kapcsolatunk kiváló az önkormányzattal. Sem a tulajdonosi körben, sem a klub élén nem lesz változás. Azon dolgozunk, hogy jövőre is éremesélyes csapat álljon össze Szolnokon, ami nemzetközi szinten is ütőképes. Ehhez minden feltételt megteremtünk, és az is nagy segítséget jelent majd, hogy új főtámogatóként egy nemzetközi vállalatcsoport is beáll a klub mögé.

A részletekről most még korai beszélni, de a megállapodás küszöbén állunk. Azt pedig már most elmondhatom, hogy a szakmai stábot bővítjük. Tóth Zoli továbbra is elhivatottan, biztos kézzel vezeti a klubot, régi játékosunk, a négyszeres magyar bajnok és 98-szoros magyar válogatott Báder Marci pedig visszatér Szolnokra. Ő klubigazgatóként vagy csapatvezetőként segíti majd Zoli munkáját, és feladata elsősorban a csapat menedzselése lesz.

A teljes interjú ezen a linken elérhető!


Forrás - szoljon.hu
Foto, Slide - szolnokiolaj.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus