Beharangozó: Négy Nemzet Tornája

A mai nappal kezdetét veszi Ausztriában, Obewartban a Négy Nemzet Tornája, ahol a felnőtt férfi kosárlabda válogatott is érdekelt. Vojvoda Dávidék tegnap délután érkeztek meg a helyszínre, este már edzést is vezényelt Sztojan Ivkovics szövetségi kapitány.

Rajtunk kívül három csapat szerepel a tornán, ma Portugáliával, holnap Bulgáriával ütközünk meg, vasárnap pedig a házigazda, Ausztria lesz az ellenfél. Mint tudjuk, válogatottunk eddig két meccset játszott, mindkettőt északi szomszédjainkkal, Szlovákiával - egy győzelem, egy vereség a mérleg eddig.

Pór Péter, a csapat segédedzője a felkészülés elején tartott sajtótájékoztatón elmondta, hogy a portugál csapat információk terén egy kicsit homályos, tehát különösen jó, hogy ma tudunk ellenük egy meccset játszani, jó főpróba lehet ez. Meg hát különben is, van mit törleszteni a három éve történtekért.

Bulgáriával az elmúlt két évben háromszor csaptunk össze, mindannyiszor kikaptunk. Papíron erősebbek nálunk, de ez nem azt jelenti, hogy verhetetlenek. Az egykori szolnoki közönség kedvenc, Hristo Nikolov információink szerint nem tagja a csapatnak.

A vendéglátó osztrákokkal a Rátgéber vezette társulat 2012 nyarán játszott két selejtezőt, itthon 81-75-re nyerni tudtunk, idegenben viszont tizenhat pontos győzelmet arattak a sógorok, 97-81 arányban diadalmaskodtak.

Egyértelmű cél lehet a tornán, hogy összecsiszolódjon csapatunk, illetve a fiatalok beépítését is nagyszerűen fogja szolgálni ez a három nap.

A Magyarország - Portugália mérkőzés ezen a linken élőben megtekinthető.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus